Ulkomaat

Lennokit halvaannuttivat Gatwickin kentän Lontoossa – Helsinki-Vantaalla istuttiin turhaan koneessa: ”Tunnelma oli vielä ensimmäisen tunnin rauhallinen”

rac

Julkaistu:

Matkustajat odottivat pari tuntia lentokoneessa turhaan lähtöä Lontooseen torstaiaamuna.
Lontoossa Gatwickin lentokentän toiminta halvaantui keskiviikkona, kun kaksi lennokkia havaittiin ilmassa lentokentän lähistöllä. Lentoliikenne takkuaa yhä.
Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut matkustaja kertoi, että Gatwickin kaaos tilanne tuntui myös Helsinki-Vantaalla, missä Norwegianin lento Gatwickiin odotti lähtöä kiitoradalla epävarmoissa tunnelmissa. Lennon D8366 oli määrä lähteä kohti Lontoota kello 8.

Las Vegasiin Gatwickin kautta matkalla oleva Kari kertoo koneen kapteenin ilmoittaneen aluksi, että odotusaika voi olla jopa neljä tuntia.

– Koneessa on useita pikkuvauvoja. Tunnelma oli vielä ensimmäisen tunnin rauhallinen, mutta varmasti kiristyy, kun jatkolennot on ihan auki, eikä tietoa ole siitäkään, ohjataanko toiselle kentälle tai milloin edes päästään lähtemään, hän viestitti hieman kello yhdeksän jälkeen torstaiaamuna.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kari arveli tuolloin, että myös hänen matkaansa voi tulla isoja muutoksia, sillä vaihtoaika Gatwickissa oli alunperin kolme tuntia.

– Nyt alkaa olla todennäköistä, että isojakin muutoksia voi tulla reittiin ja aikatauluihin. Englannin muut kentät ovat lentohenkilöstön mukaan täynnä, ja mantereellakin on jo vaikeuksia.

”Toivomme, että lentokenttä aukeaisi jälleen niin pian kuin mahdollista”

Kello 10, eli kaksi tuntia alkuperäisen lähtöajan jälkeen Kari viestitti, että lento oli lopulta peruttu. Myös Norwegianin viestinnästä vahvistetaan, että lento jouduttiin perumaan ja kone palasi portille.

– Tämä on hyvin valitettavaa matkustajillemme ja Norwegian pahoittelee tästä aiheutuneista haitoista, viestintäjohtaja Tonje Næss pahoittelee.

Lentoyhtiön viestinnästä kerrotaan, että Gatwickin tilanne vaikuttaa useisiin yhtiön lentoihin.

– Toivomme, että lentokenttä aukeaisi jälleen niin pian kuin mahdollista. Matkustajat voivat tarkastaa lentojensa tilanteen verkkosivuillamme, kertoo Næss, jonka mukaan perutun lennon matkustajat voivat hakea korvauksia.

– Perutuilla lennoilla olleet matkustajat voivat varata uuden lennon veloituksetta tai saada rahansa takaisin. Olemme myös avanneet puhelinlinjan, jonka on tarkoitus auttaa matkustajia, joihin tilanne vaikuttaa.

Suomessa lentoasemia ylläpitävän Finavian viestinnästä kerrotaan, että Helsinki-Vantaalta Gatwickiin lentää ainoastaan Norwegian, joten Gatwickin tilanteella ei odoteta olevan merkittäviä vaikutuksia Helsingin päässä.