Ulkomaat

Kaksi lennokkia seikkaili lentokentän yllä Lontoossa ja aiheutti kaaoksen – lennot eilisillasta asti jumissa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Sussexin poliisi selvittää tapausta. Britannian laki kieltää lennokkien lennättämisen alle kilometrin päässä lentokentistä.
Britannian toiseksi vilkkaimmalla lentokentällä Gatwickissa peruttiin uutistoimistojen mukaan keskiviikkona lentoja sen jälkeen, kun kaksi lennokkia oli tutkinut lentokentän ympäristöä ilmasta käsin. Sussexin poliisi selvittää tapausta, kertoo uutistoimisto AFP.

Ensin tiedotettiin, että tilanne olisi ratkennut aamuyöllä, mutta aamulla lentokentän sivut kertoivat lentoliikenteen olevan jälleen keskeytetty.

Lennokit onnistuivat halvauttamaan lentoliikenteen kentällä täysin. Uutistoimisto Reutersin mukaan tilanne johti siihen, että nousemassa olleet lentokoneet joutuivat pysähtymään kiitoradoille ja Gatwickiin laskeutumassa olleet koneet jouduttiin ohjaamaan muualle, jopa toisiin maihin.

Tilanne sai monet tuntikausia koneissa odottaneet matkustajat purkamaan turhautumistaan esimerkiksi Twitterissä, missä myös lentokenttä pahoitteli tilannetta, mutta korosti turvallisuuden olevan kuitenkin etusijalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Gatwickin lentokenttä sijaitsee noin 50 kilometriä Lontoon eteläpuolella ja kilpailee Euroopan ja Britannian vilkkaimman lentokentän tittelistä Lontoon länsipuolella sijaitsevan Heathrow’n lentokentän kanssa.

Miehittämättömien lennokkien ja kaupallisten lentojen yhteentörmäyksistä on tullut yleinen huolenaihe ilmailualalla viime vuosina.

Reutersin mukaan pelkästään Britanniassa läheltä piti -tilanteet lennokkien ja lentokoneiden kanssa ovat yli kolminkertaistuneet vuosien 2015–2017 aikana. Maan ilmailuviranomaisten mukaan tapauksia kirjattiin viime vuonna 92.

BBC kertoo, ettei lennokkeja saa Britannian lakien mukaan lennättää alle kilometrin päässä lentokentistä tai yli 122 metrin korkeudessa. Lentoliikenteen vaarantamisesta voi saada maassa viiden vuoden vankeusrangaistuksen.