Valkoisen talon tuleva kansliapäällikkö kutsui Trumpia aiemmin "kauheaksi ihmiseksi"

Julkaistu:

Mulvaney sanoi, että vaihtoehto toisella puolella eli Hillary Clinton on ihan yhtä huono.
Valkoisen talon tuleva virkaa tekevä kansliapäällikkö Mick Mulvaney kutsui Yhdysvaltain presidenttiä "kauheaksi ihmiseksi" presidentinvaalikampanjan aikana vuonna 2016. Asiasta uutisoi muun muassa Guardian.

Mulvaneyn kommentit käyvät ilmi Daily Beastin julkaisemasta videosta. Mulvaney kertoi tukevansa Donald Trumpia presidentiksi ja tekevänsä sen niin innokkaasti kuin pystyy, vaikka hänen mielestään Trump on kamala ihminen. Mulvaney sanoi videolla, että vaihtoehto toisella puolella eli Hillary Clinton on ihan yhtä huono.

Mulvaneyn kommentit ovat Etelä-Carolinan Yorkissa järjestetystä vaalikeskustelusta, johon osallistui Mulvaneyn lisäksi demokraatti Fran Person.

Trump ilmoitti eilen nimittävänsä Mulvaneyn Valkoisen talon virkaa tekeväksi kansliapäälliköksi.

Kansliapäällikön pesti on tutissut jo useasti

51-vuotias Mulvaney on yksi Trumpin hallinnon konservatiivisimmista jäsenistä. Hänet äänestettiin edustajainhuoneeseen vuonna 2010 äärikonservatiivisen teekutsuliikkeen riveistä. Trumpin vaalivoiton myötä hänestä tuli yksi Valkoisen talon avainhenkilöistä.

Tällä hetkellä Mulvaney on Valkoisen talon budjetti- ja hallintojohtaja.

Valkoisen talon kansliapäällikön pesti vapautui, kun Trump ilmoitti, että kansliapäällikkö John Kelly astuu syrjään. Kelly jättää virkansa vuoden lopussa. Uuden kansliapäällikön nimittäminen ei ole sujunut kovin sulavasti. Yhdysvaltalaismedian mukaan Trump olisi halunnut nimittää tehtävään varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikön Nick Ayersin. Ayers ei kuitenkaan halunnut tehtävään.

Kansliapäällikön palli on tutissut aiemminkin. Ennen Kellyä tehtävää hoiti Reince Priebus, joka myös erotettiin.