Vakava junaonnettomuus Turkissa – luotijunan kaksi vaunua pois raiteilta: Ainakin 9 kuollut ja 47 loukkaantunut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vakava junaonnettomuus Turkissa – luotijunan kaksi vaunua pois raiteilta: Ainakin 9 kuollut ja 47 loukkaantunut

Luotijunan onnettomuudessa Ankarassa on kuollut ainakin 9 ja loukkaantunut 47.

13.12.2018 7:34 | Päivitetty 13.12.2018 12:06

Turkissa on sattunut vakava junaonnettomuus torstaiaamuna kello 6.30 paikallista aikaa. Kyseessä oli rata-alueella olleen veturin ja luotijunan törmäys. Luotijuna oli matkalla Konyaan.

AFP:n mukaan Ankarassa sattuneessa onnettomuudessa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä ja lisäksi loukkaantunut 47 ihmistä. Loukkaantuneista kolmen vammat ovat vakavia.

– Toiveemme on, ettei kuolleiden määrä nouse, mutta meidän pelastusyksikkömme työskentelevät vielä. Kun työ on saatu valmiiksi, pystymme kertomaan enemmän, Ankaran kuvernööri Vasip Sahin kertoi CNN:n mukaan.

Turkin valtion uutistoimisto Anadolun mukaan luotijunassa oli 206 matkustajaa onnettomuushetkellä.

Ainakin kaksi junanvaunua ajautui pois raiteilta. Paikan päältä otetuista valokuvista näkyy, että toinen vaunuista osui ylikulkusiltaan.

Hurriyet Daily News -sanomalehden mukaan valtion syyttäjä on käynnistänyt tutkinnan tapauksesta. Alustavien tietojen mukaan luotijunan nopeus oli onnettomuushetkellä 80–90 km/h, mutta tiedot tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Veturi, johon juna törmäsi, oli huoltoveturi.

– Veturin ei olisi pitänyt olla sillä raiteella. Toiveemme on, ettei uhreja ole lisää, kuvernööri kommentoi turkkilaislehden mukaan.

Pelastustyöt onnettomuuspaikalla ovat yhä käynnissä.

Ambulansseja saapui runsaasti onnettomuuspaikalle.­

Edellinen vakava junaonnettomuus Turkissa tapahtui viime heinäkuussa. Tuolloin 24 ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui, kun juna suistui raiteilta Tekirdagin kaupungin lähellä.

Alla olevalla videolla kuvaa turmapaikalta.

Juttua päivitetty kello 12.05: Korjattu loukkaantuneiden määrää tuoreella tiedolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?