Tabloid-lehti myönsi maksaneensa ex-Playboy-mallin hiljaiseksi – Trump ollut yllättävän vaitonainen Twitterissä

Malli Karen McDougalille maksettiin 150 000 euroa haastattelusta, mutta juttu jätettiin tarkoituksellisesti julkaisematta.

National Enquirer -lehteä julkaisevan AMI:n johtaja David Pecker (vas.) sopi vuonna 2015 Trumpin kampanjan kanssa ostavansa ja jättävänsä julkaisematta ex-Playboy-malli Karen McDougalin tarinan suhteestaan Donald Trumpiin.

13.12.2018 5:00

Yhdysvalloissa julkaistava National Enquirer -lehti on myöntänyt liittovaltion syyttäjille maksaneensa entisen Playboy-malli Karen McDougalin hiljaiseksi väitetystä suhteestaan presidentti Donald Trumpiin.

Asia tuli ilmi keskiviikkona, kun liittonvaltion syyttäjä paljasti tehneensä sopimuksen National Enquireria julkaisevan American Media Inc.:in kanssa, jossa yhtiö välttyy itse syytteiltä antamalla tietoa ja tekemällä yhteistyötä syyttäjien kanssa.

Tieto tuli ilmi hetki sen jälkeen, kun Trumpin entinen luottomies ja ex-asianajaja Michael Cohen tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen.

Cohen liittyy myös National Enquirerin tapaukseen. Uutistoimisto Bloombergin mukaan ex-asianajaja Cohen ja ainakin yksi Trumpin vaalikampanjaan kuulunut henkilö tapasivat National Enquireria julkaisevan AMI:n johtaja David Peckerin kanssa elokuussa 2015 keskustellakseen Trumpin kampanjalle epämieluisten juttujen painamisesta villaisella.

Tuolloin lehti sopi ostavansa Trumpin imagolle vahingollisia juttuja ja jättävänsä ne julkaisematta.

Playmate Karen McDougal ja Playboy-lehden edesmennyt perustaja ja päätoimittaja Hugh Hefner poseerasivat Playboy-kartanolla vuonna 1998.

Yhteisymmärryksessä Trumpin kampanjan kanssa National Enquirer maksoi ex-Playboy-malli McDougalille 150 000 dollaria ostaakseen tältä kaikki haastattelut tämän suhteista naimisissa oleviin miehiin. Lehti osti tarinan, mutta jätti sen tarkoituksellisesti julkaisematta. Samalla McDougal sai muuta palstatilaa lehdessä, esimerkiksi fitness-aiheisissa jutuissa.

McDougalin mukaan hänellä ja Trumpilla oli kuukausia kestävä suhde pian sen jälkeen, kun Trumpin vaimo Melania Trump oli synnyttänyt Barron-pojan.

National Enquirer -lehteä julkaisevan AMI:n johtaja David Pecker on aiemmin kuvaillut itseään Donald Trumpin hyväksi ystäväksi. Huffington Postin mukaan tämä on kertonut julkaisseensa useiden vuosien ajan Trumpille myötämielisiä juttuja Enquirerissa. Kampanjan aikaan lehti hyökkäsi sivuillaan Trumpin vastustajia vastaan.

Itse presidentti Trump on ollut keskiviikkona kovin hiljainen Twitterissä. Yleensä Trumpilta sataa twiittejä ja kannanottoja solkenaan, mutta nyt presidentti ei ole ottanut kantaa uusimpiin käännöksiin lähipiiriään koskevassa rikostutkinnassa.

Sen sijaan Trump muistutteli Twitterissä Melania Trumpin tv-haastattelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?