Ulkomaat

Trumpia syyttänyt pornotähti hävisi oikeudessa – tuomari määräsi maksamaan lähes 300 000 dollarin oikeuskulut

Julkaistu:

Aikuisviihdetähti Stormy Daniels syytti presidentti Donald Trumpia kunnianloukkauksesta.
Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari on määrännyt aikuisviihdetähti Stormy Danielsin maksamaan presidentti Donald Trumpin oikeuskuja todettuaan tämän kunnianloukkaussyytöksen perusteettomaksi. Daniels, oikealta nimeltään Stephanie Clifford, oli pyytänyt oikeutta selvittämään, loukkasiko Trump hänen kunniaansa Twitter-viestissä huhtikuussa.

Daniels on kertonut hänellä ja Trumpilla olleen lyhyt seksisuhde yli kymmenen vuotta sitten. Hänen on uutisoitu allekirjoittaneen sopimuksen, jonka mukaan hän saa 130 000 dollaria suostuessaan olemaan puhumatta suhteesta julkisuudessa.

Trump on kiistänyt suhteen mutta hänen entinen asianajajansa Michael Cohen on kertonut suorittaneensa maksun Danielsille. Trumpin mukaan maksun tarkoitus oli estää väärien väitteiden levittäminen. Sopimuksesta huolimatta Daniels on kertonut suhteesta julkisuudessa muun muassa paljastuskirjassaan.

Kiistan kohteena nyt ollut Twitter-viesti liittyy Danielsin väitteeseen, jonka mukaan häntä uhkailtiin vuonna 2011 hänen kerrottuaan ensimmäisiä kertoja suhteestaan Trumpiin. Danielsin mukaan häntä uhkaili kaupan parkkipaikalla lähestynyt mies, josta piirrettiin havaintokuva hänen muistikuviensa perusteella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trump kommentoi kuvaa Twitterissä kutsumalla sitä ”vuosia jälkeenpäin piirretyksi kuvaksi olemattomasta miehestä”.

– Täyttä huijausta, Trump kommentoi viestissään.
Danielsin mielestä viesti loukkasi hänen kunniaansa. Viime lokakuussa oikeus kuitenkin totesi Trumpin viestin olleen sananvapauden suojaama ja hylkäsi jutun.

Jutun rauettua Trump oli vaatinut Danielsilta korvauksina ja oikeudenkäyntikuluina lähes 800 000 dollaria. Tiistaina liittovaltion tuomari määräsi Danielsin 1000 dollarin korvaukseen ja maksamaan Trumpin asianajokuluja lähes 300 000 edestä eli huomattavasti vähemmän kuin presidentin lakimiehet vaativat.

Trumpin lakimes Charles Harder kutsui päätöstä ”täydelliseksi voitoksi” presidentille. Danielsin asianajaja Michael Avenatti taas totesi lausunnossaan, että kunnianloukkausasia oli vain osa kokonaisuutta Danielsin ja Trumpin välisessä oikeustaistelussa.

Trumpin Danielsille suorittama maksu on tällä hetkellä kuuman keskustelun kohteena, sillä syyttäjät totesivat viime viikolla Trumpin saattaneen rikkoa vaalien alla tehdyllä rahansiirrolla vaaliehdokkaita koskevia kampanjalakeja. Trumpin mukaan kyseessä oli yksityinen maksu, ei kampanjalahjoitus.