Ammuskelu sai parlamentin sulkemaan ovensa – Jussi Halla-aho muiden parlamentaarikkojen kanssa jumissa Strasbourgissa

Julkaistu:

Europarlamentaarikolla ei ole tällä hetkellä tietoa siitä, milloin rakennuksesta pääsee ulos.
Ranskassa Strasbourgin ydinkeskustassa on ammuttu illalla, vahvistaa Ranskan poliisi. Uutistoimisto Reutersin poliisilähteiden mukaan yksi ihminen on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut. Ammuskelu tapahtui Strasbourgin keskustan joulumarkkinoilla.

Kaupungissa järjestetään parhaillaan europarlamentin istunto. Europarlamentin tiedottaja Emmanuel Foulon kertoo Twitterissä ihmisten olleen ”paniikissa” ammuskelun jälkeen. Hän itse viestittää olevansa turvassa.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) twiittasi tiistaina iltakymmeneltä, että europarlamentin ulko-ovet on lukittu.

Halla-aho tai kukaan muu ei pääse tällä hetkellä ulos rakennuksesta.

– Itse olen työhuoneessani, ja pääistunto jatkuu nähtävästi ennallaan. Tekstiviestillä ilmoitettiin parlamentin hallinnosta, että ovet ovat suljettu varatoimenpiteenä toistaiseksi, Halla-aho kommentoi IS:lle.

Halla-aho kertoo hänen avustajansa yrittäneen lähteä ulos. Häntä ei kuitenkaan päästetty poistumaan rakennuksesta.

– Hiukan piipaa-autoja on kuulunut ulkoa.
Europarlamentaarikolla ei ole tällä hetkellä tietoa siitä, milloin rakennuksesta pääsee ulos.

– Luvattiin ilmoittaa sitten. Odotellaan, mitä asiasta selviää.

Halla-ahon on tarkoitus palata Suomeen keskiviikkona.
Reuters kertoi aiemmin, ettei ammuskelijaa ei ole vielä tavoitettu.

Ravintolassa ollut STT:n toimittaja Milja Rämö kertoo kuulleensa ainakin kaksi laukausta Petite Francen alueella. Lisäksi hän näki, kuinka yhtä miestä elvytettiin.

– Kuulin ravintolaan kaksi laukausta, jonka jälkeen ravintolasta laitettiin valot pois ja olimme täällä täysin hiljaa. Kaduilta kuului huutoa, jonka jälkeen ravintolaan tuli rymisten 15 ihmistä pois kaduilta, Rämö kertoo.

Paikallisviranomaiset kehottavat yleisöä pysymään rauhallisena, pysymään sisätiloissa ja noudattamaan ohjeita ja varoittavat levittämästä huhuja.