Vaeltajat löysivät naisen ruumiin purosta 14 vuotta sitten – tuoreissa tutkimuksissa paljastui uutta tietoa ”kukkuloiden naisen” mysteeristä

Julkaistu:

Poliisi epäilee, että nainen muutti aikoinaan Kaakkois-Aasiasta miehen perässä Britanniaan. Uuden teknologian avulla poliisi on saanut lisää tietoa siitä, missä hän ennen kuolemaansa todennäköisesti asui.
Syyskuussa 2004 vaeltajat löysivät naisen ruumiin Yorkshire Dalesin ylänköalueelta Pohjois-Englannissa. Yli 14 vuoden ajan naisen henkilöllisyys on pysynyt mysteerinä. Uuden teknologian avulla tapausta tutkivat viranomaiset ovat kuitenkin päässeet hieman lähemmäksi sen selvittämistä, kuka nainen oli, BBC uutisoi.

Naisen ruumis paljastui, kun viiden hengen vaellusporukka pysähtyi lähellä Sell Gill Holesin luolaverkostoa syömään ja ottamaan kuvia. Pian yksi porukasta huomasi purossa puolialastoman naisen.

– Katselimme ympärillemme, tiirailimme alas luolaan, vikaisin vasemmalle ja aluksi luulin nähneeni mallinuken, Peter Goodhew kertoo.

– Kun menin lähemmäs, puuttuvat kynnet pysäyttivät. Tajusin, että kyse oli ruumiista.


Naisella oli yllään vain sukat, vihreät Marks & Spencer -merkin farkut ja rikkinäiset rintaliivit roikkuivat hänen vasemmasta kädestä.

Poliisi ei aluksi epäillyt naisen joutuneen rikoksen uhriksi, sillä ruumiissa ei ollut nähtävissä selkeitä viitteitä väkivallasta. Kuolinsyytutkimuksessa ei pystytty sanomaan, oliko hän kuollut luonnollisesti.

Sen sijaan hänen uskottiin eksyneen ja kuolleen hypotermiaan, The Telegraph kertoo. Hypotermiasta kärsivä saattaa nimittäin riisuutua, koska tuntee olonsa kuumaksi.


Vuonna 2016 poliisi avasi tapauksesta uuden tutkinnan. Poliisi epäilee, että nainen joutui henkirikoksen kohteeksi.

Tutkimuksissa on paljastunut, että Kaakkois-Aasiasta kotoisin ollut 25–35-vuotias nainen oli viettänyt elämänsä kaksi viimeistä vuotta maaseudulla. Hänen sormessaan ollut vihkisormus jäljitettiin Bangkokiin.

Nyt tutkijat epäilevät, että nainen tapasi englantilaismiehen Aasiassa ja tuli tämän mukana maahan 1990-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa.

– Todennäköisesti hänen kumppaninsa oli häntä vanhempi ja on melko varmasti elänyt eristäytynyttä, itsenäistä elämää ennen suhdetta, tapausta tutkiva Adam Harland sanoi lokakuussa tiedotteessa.

– Kuka hänen kumppaninsa olikaan hänen elämänsä viimeisinä päivinä, haluamme paikallistaa hänet ja puhua hänelle.

Harlandin mukaan naista ei välttämättä ole osattu kaivata, sillä hänen on saatettu kertoa palanneen takaisin kotimaahansa.


Uuden teknologian avulla naiselta otetusta hiusnäytteestä on selvinnyt, että tämä todennäköisesti asui joko Cumbrian eteläosissa tai Lancashiren pohjoisessa kärjessä.

Poliisi epäilee, että nainen sai surmansa muualla, mahdollisesti kotonaan ja, että hänen ruumiinsa vietiin lähelle löytöpaikkaa autolla.


Koska naisen henkilöllisyys pysyi pimennossa, hänet haudattiin vuonna 2007 hänen löytöpaikkaa lähellä olevaan kylään. Naisen kohtalo kosketti paikallisia ja seurakunta lahjoitti naiselle hautapaikan. Paikallinen kaivos puolestaan lahjoitti hautakiven, jossa lukee: ”Kukkuloiden nainen, joka löydettiin syyskuussa 2004. Nimi ei tiedossa. Lepää rauhassa.”

– On kauheaa ajatella, että hänellä saattaa olla perhe ja ystäviä, joilla ei ole tietoakaan siitä, että hänet on laskettu maan lepoon tällä Pohjois-Yorkshiressä, rikostarkastaja Pete Martin kommentoi vuonna 2007 The Northern Echo -lehdelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt