”Kenguruiden Schwarzenegger” on kuollut – lihaksikas Roger hurmasi erikoisella harrastuksellaan

Roger-kenguru kuoli 12-vuotiaana vanhuuteen.

”Kenguruiden Schwarzeneggeriksi” nimetty Roger asui Chris ”Brolga” Barnsin (kuva oik.) perustamassa kenguruiden turvakodissa Australian Alice Springsissä.

10.12.2018 12:25

Kansainväliseksi julkkikseksi kohonnut kenguru Roger, 12, on kuollut, The Guardian uutisoi. Kengurun kuolemasta ovat uutisoineet useat kansainväliset lehdet ja eläimen kuolemaa on surtu sosiaalisessa mediassa.

– Hän toi aina hymyn kasvoilleni. Hän oli niin ylpeä, vahva poika, australialaislaulaja Natalie Imbruglia kirjoitti Instagramissa.

Roger oli lähes kaksi metriä pitkä ja painoi 89 kiloa.

Kenguru nousi kuuluisuuteen vuonna 2015, kun kuvat lihaksikkaasta eläimestä murskaamassa metallisankoja kuin ne olisivat paperimukeja. Rogeri sai mediassa lempinimen ”kenguruiden Schwarzenegger.”

Rogerin emo kuoli autokolarissa, kun kenguru oli vielä pieni. Kuin ihmeen kaupalla emon pussissa ollut poikanen selvisi törmäyksestä. Australialainen Chris ”Brolga” Barns pelasti poikasen ja perusti turvapaikan kenguruille.

Rogerista tuli pian alfauros, jolla oli 12 kumppania.

– Roger oli niin lihaksikas kuin ne voivat olla, Barns kuvailee BBC:lle kengurua.

Rogerin mielipuuhaan kuului murskata metallisia ruokintakulhoja, Barns on aiemmin kertonut Instagramissa.

Hän kertoi saaneensa ympäri maailmaa surunvalitteluja.

– Sen jälkeen, kun hän pääsi televisioon ja videoklipeistä tuli viraalihittejä, häntä kohtaan on osoitettu paljon rakkautta ja huomiota.

– Nyt, kun hän on poissa, saamme jälleen paljon huomiota ja olemme saaneet surunvalitteluja ihmisiltä kaikkialta maailmasta.

Kengurut voivat elää vankeudessa jopa 14-vuotiaiksi. Luonnossa ne harvoin elävät niin pitkään, sillä eläimen sairastuessa se päätyy yleensä dingojen uhriksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?