Ulkomaat

”Ihmissusi” sai tuomion 56 naisen murhasta – venäläinen sarjamurhaaja käytti poliisin ammattiaan julmasti väärin

Julkaistu:

Mihail Popkov on tuomittu yhteensä 78 naisen murhasta.
Venäjällä ”ihmissudeksi” ja ”keskiviikkomurhaajaksi” kutsuttu sarjamurhaaja Mihail Popkov on saanut tuomion 56 naisen murhasta, AFP uutisoi. Hän istuu jo parhaillaan elinkautista vankeustuomiota 22 naisen murhasta.

Popkov oli tunnustanut 59 murhaa, mutta tutkijat eivät onnistuneet löytämään todisteita kolmesta rikoksesta, minkä takia mies sai tuomion 56 murhasta. Rikokset tapahtuivat vuosina 1992–2007.

Popkov kuuluu Venäjän pahimpiin sarjamurhaajiin. Hänellä on nyt vahvistettu olleen enemmän uhreja kuin esimerkiksi ”Rostovin teurastajaksi” kutsutulla Andrei Tshikatilolla, joka tunnusti aikoinaan surmanneensa 53 naista ja lasta. Popkov on myös yksi maailman tuotteliaimmista nykyajan sarjamurhaajista. Hänen edellään karussa tilastossa ovat vain eteläamerikkalaiset Luis Garavito ja Pedro Lopéz. Listauksessa ei ole huomioitu murhista tuomittuja lääkäreitä tai sairaanhoitajia, vaikka silloinkin Popkov olisi tilaston kärjessä.

Ensimmäisten murhiensa aikaan Popkov työskenteli vielä poliisina Angarskissa lähellä Irkutskia. Hänen kerrotaan ajelleen kaupungilla myöhään illalla ja tarjonneen uhreilleen kyytiä ollessaan vapaalla. Välillä hän houkutteli uhrinsa poliisiautoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuulusteluissa mies on väittänyt halunneensa ”puhdistaa” kotikaupunkinsa kadut prostituoiduista. Monet uhreista eivät kuitenkaan ole olleet seksityöläisiä.

Syyttäjien mukaan Popkovilla on ”patologinen viehtymys tappaa ihmisiä.” Aiemmin on kerrottu, kuinka Popkov on kiduttanut ja surmannut uhrejaan käyttäen aseinaan kirveitä, veitsiä, ruuvimeisseleitä ja hirttosilmukkaa.

Mies todettiin maanantaisessa oikeudenkäynnissä syylliseksi myös kymmenen uhrinsa raiskaamiseen.

Lue lisää: Venäläisen sarjamurhaajan karmiva tarina: mahdollisesti kaikkien aikojen kolmanneksi raa'in henkirikossarja