Ulkomaat

Madison-koira odotti kuukauden omistajaansa raivoisan maastopalon tuhoamassa Paradisen kaupungissa – ”Se suojeli sitä, mitä sen kodista oli jäljellä”

Julkaistu:

Viime viikolla nähtiin iloinen jälleennäkeminen, kun Paradisen kaupungista kaoottisissa olosuhteissa paennut Andrea Gaylord sai takaisin toisenkin koiransa.
Kaliforniassa valtavia tuhoja aiheuttanut ja 85 ihmisen hengen vienyt Camp Fire -maastopalo tuhosi heti syttymispäivänään 8. marraskuuta täysin pienen Paradisen kaupungin. Yksi liekkien alta paenneista asukkaista oli Andrea Gaylord, jonka kaksi koiraa, Madison ja Miguel, katosivat kaoottisissa olosuhteissa evakuoinnin yhteydessä.

Kun viranomaisten antama evakuointimääräys päättyi viime viikolla, Gaylord pääsi viimein kuukauden odotettuaan kotikaupunkiinsa tarkastelemaan omaisuudelleen aiheutuneita tuhoja. Siellä odotti iloinen yllätys.

– Olen niin onnellinen saadessani kertoa, että Andrea pääsi palaamaan tänään talolleen ja siellä Madison oli! Se oli pysynyt suojelemassa sitä, mitä sen kodista on jäljellä, eikä se missään vaiheessa luovuttanut! kertoi paikallisessa eläinten pelastusjärjestössä vapaaehtoisena työskentelevä Shayla Sullivan Facebookissa keskiviikkona.
Sittemmin Gaylordin ja Madisonin iloisesta jälleennäkemisestä ovat uutisoineet muun muassa Washington Post, CBS News sekä NBC News.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Gaylord oli koiristaan huolissaan, mutta hänellä oli tunne siitä, että ne olisivat sittenkin elossa. Sullivan oli jo aiemmin onnistunut löytämään Gaylordin toisen koiran Miguelin, jonka joku oli toimittanut Paradisesta reilun 130 kilometrin päässä sijaitsevaan eläinsuojaan.

Kun Sullivan meni aiemmin Paradiseen etsimään Madisonia Gaylordin pyynnöstä, nainen bongasi sen, ja se vaikutti vahtivan reviiriään. Koira kuitenkin pysyi kaukana, vaikka Sullivan jätti sille tuoretta ruokaa ja vettä toivoen, että se ilmaantuisi uudelleen.

Hän vei lähistölle myös Gaylordin vaatekappaleen, jotta koira tunnistaisi omistajansa tuoksun ja ”jaksaisi toivoa ihmistensä paluuta” edelleen.

Iloisia jälleennäkemisiä

Kun Sullivan palasi Paradiseen Gaylordin kanssa, siellä Madison oli odottelemassa. Se ei kuitenkaan rynnännyt oikopäätä tervehtimään omistajaansa, vaan oli varautunut ja piti hieman etäisyyttä.

Jää saatiin kuitenkin rikottua pian Wheat Thins -voileipäkekseillä, joiden kerrottiin olevan Madisonin lempiherkkua. Perjantaina tapahtui toinen iloinen jälleennäkeminen, kun Madison ja Miguel kohtasivat ensimmäistä kertaa sitten maastopalon syttymisen.

Paikallisen ABC10-kanavan haastattelussa liikuttunut Gaylord kuvaili koiran löytymistä tunteikkaaksi tilanteeksi ja Madisonia ”eläimeksi, jota parempaa ei voisi toivoa”.

– Kuvittele, minkälaista lojaaliutta vaatii sinnitellä pahimpien olosuhteiden läpi ja pysyä täällä odottamassa, Gaylord sanoi.

Kanava on julkaissut Youtubessa alle upotetun videon, jolla nähdään Gaylordin ja Madisonin jälleennäkemisen lisäksi myös Madisonin ja Miguelin kohtaaminen.Jos video ei näy selaimellasi, voit katsoa sen myös täältä.

Surullista tilanteessa on se, että tulipalossa koko omaisuutensa menettänyt Gaylord on tällä hetkellä koditon. Hän kertoi kuitenkin saaneensa suurta lohtua Madisonin ja Miguelin löytymisestä.

Madisonin ja Miguelin kerrottiin olevan sekarotuisia koiria, joiden toinen vanhempi on rodultaan anatoliankoira.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt