Ulkomaat

Poliisi vahvistaa: Uudessa-Seelannissa kadonneen brittituristi Gracen, 22, ruumis löytyi – 26-vuotiasta miestä epäillään murhasta

rac

Julkaistu:

Epäilty mies nähtiin Grace Millanen seurassa samana iltana, jolloin nuori nainen nähtiin viimeisen kerran elossa.
Uudessa-Seelannissa kadonneen 22-vuotiaan brittituristin Grace Millanen ruumis on löydetty, kertoi poliisi sunnuntaina.

Asiasta uutisoivat Sky News ja BBC, joiden mukaan tapausta tutkitaan nyt murhana ja poliisi on ottanut epäiltynä kiinni 26-vuotiaan miehen. Miehen on määrä astua oikeuden eteen maanantaina.

Aucklandin poliisin etsivä Scott Beard kertoi, että ruumis löydettiin noin 10 metrin päässä kaupungin ulkopuolella kulkevasta tiestä. Hänen mukaansa kaikki tähän mennessä saadut todisteet viittaavat siihen, että kyseessä on Grace Millanen ruumis.

– Tämä on sietämätöntä aikaa Millanen perheelle ja ajatuksemme ovat heidän luonaan, sanoi Beard, jonka mukaan perheelle on ilmoitettu asiasta.

Reppureissulla ollut Millane nähtiin viimeisen kerran lauantai-iltana 1. joulukuuta Aucklandin keskustassa. Ennen katoamistaan hän oli ollut tiiviisti yhteydessä perheeseensä WhatsApp-sovelluksen kautta. Perhe huolestui Millanen tilanteesta jo sunnuntaina, kun nuori nainen ei vastannut hänelle tuolloin lähetettyihin syntymäpäiväonnitteluihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen tietoa ruumiin löytymisestä poliisi kertoi eilen, ettei usko nuoren naisen enää löytyvän elossa.

– Tähän asti löytämämme todisteet ovat johtaneet meidät siihen johtopäätökseen, että Grace ei ole enää elossa ja että kyseessä on murhatutkinta, etsivä Scott Beard kertoi lauantaina.


Poliisi on julkaissut tapahtuneeseen liittyen kuvia punaisesta Toyota Corolla -merkkisestä autosta ja pyytänyt siitä havaintoja, jotka on voitu tehdä maanantaina 3. joulukuuta. Auto oli vuokrattu edeltävänä päivänä Aucklandista.

Epäilty mies on BBC:n mukaan sama henkilö, joka oli nähty Millanen seurassa lauantai-iltana ennen hänen katoamistaan.