NYT: Trumpin vävy tarjosi neuvoja Saudi-Arabian kruununprinssille toimittajan murhan jälkeen

Valkoinen talo: Kushner on aina noudattanut ohjeita säntillisesti.

Donald Trumpin neuvonantaja ja vävy Jared Kushner ja Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman.

9.12.2018 10:07

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvonantaja ja vävy Jared Kushner jatkoi yhteydenpitoa Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin kanssa sauditoimittajan murhan jälkeen, uutisoi New York Times. Lehden lähteiden mukaan Kushner antoi prinssille neuvoja siitä, kuinka selviytyä murhan tuomasta poliittisesta myrskystä.

Yhdysvaltalaisviestimet ovat aiemmin kertoneet keskustiedustelupalvelu CIA:n pitävän todennäköisenä, että toimittaja Jamal Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian kruununprinssin käskystä.

Trumpin hallinto on myöntänyt, että prinssi ja Kushner keskustelivat lokakuun murhan jälkeen kerran puhelimessa, jolloin yhdysvaltalaiset pyysivät saudihallinnolta läpinäkyvyyttä murhatutkintaan. Tuolloin keskustelussa oli mukana kansallisen turvallisuuden neuvonantaja. New York Timesin mukaan Kushner ja prinssi kuitenkin jatkoivat yhteydenpitoa epämuodollisesti.

Valkoisen talon edustajan mukaan Kushner on aina noudattanut protokollaa ja ohjeita säntillisesti suhteessaan kruununprinssiin ja muihin ulkomaisiin viranomaisiin, New York Times kirjoittaa. Valkoinen talo kieltäytyi lehden mukaan kommentoimasta sen enempää Kushnerin ja bin Salmanin yhteydenpitoa Khashoggin murhan jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?