Uuden-Seelannin poliisi uskoo, että kateissa oleva brittituristi Grace, 22, on kuollut – 26-vuotias mies saamassa murhasyytteen

Julkaistu:

Uusi-Seelanti
Nuoren reppumatkaajan ruumista ei ole toistaiseksi löydetty. Hänen seurassaan katoamispäivänä nähty mies on pidätetty.
Uudessa-Seelannissa 22-vuotiaan brittituristin Grace Millanen katoamista tutkiva poliisi on kertonut lehdistötilaisuudessa, että naisen ei uskota olevan enää hengissä.

Viimeinen havainto yksin pitkällä reppureissulla olleesta Millanesta tehtiin viime lauantaina Aucklandin keskustassa. IS uutisoi Millanen katoamisesta perjantaina.
– Tähän asti löytämämme todisteet ovat johtaneet meidät siihen johtopäätökseen, että Grace ei ole enää elossa ja että kyseessä on murhatutkinta, Aucklandin poliisin etsivä Scott Beard kertoi lauantaina CNN:n mukaan.


Beardin mukaan todisteita on saatu rikospaikkatutkinnan, valvontakameroiden materiaalin sekä poliisin omien tutkimusten kautta. Samalla hän kertoi poliisin pidättäneen 26-vuotiaan miehen, jonka seurassa Millane oli nähty ennen katoamistaan.

Aiemmin kerrottiin, että miestä oli puhuteltu, mutta ei pidätetty. Beardin mukaan hän on saamassa maanantaina syytteen Millanen murhasta.

Poliisi uskoo kaksikon liikkuneen useissa paikoissa lauantai-illan aikana, ja tutkinnan kohteena ovat nyt myös tapaukseen liittyvän auton liikkeet. Millane oli nähty miehen seurassa ainakin Citylife-nimisellä keskustan hotellilla, jonka yhtä huoneistoa poliisi on tutkinut katoamisen jälkeen.


New Zealand Heraldin mukaan poliisilla ei ole ainakaan toistaiseksi tietoa Millanen ruumiin sijainnista. Naisen matkatavaroiden kerrottiin olevan edelleen Base Backpackers -nimisessä hostellissa, josta hän oli varannut huoneen 8. joulukuuta saakka.

Epäillyn murhan motiivista ei myöskään ole tietoa. Poliisilla ei ole todisteita siitä, että kaksikko olisi tuntenut toisiaan ennen Millanen katoamispäivää, eikä poliisi suostunut kommentoimaan kysyttäessä sitä, oliko pari tavannut toisensa Tinder-sovelluksen kautta.

Millanen perhe on pyytänyt yksityisyyttä surunsa keskellä, eivätkä perheenjäsenet ole toistaiseksi halunneet kommentoida asiaa enempää. Millanen isä matkusti aiemmin Uuteen-Seelantiin tyttärensä katoamisen vuoksi.