Ulkomaat

Yön uutiset: Lue mitä tapahtui, kun nukuit

Julkaistu:

Keltaliiviliike ”loi hirviön”: Pariisin kaduille tänään 8 000 poliisia ja panssariajoneuvoja, suurlähetystöt varoittavat kansalaisiaan

Ranskassa varaudutaan tänään ”keltaliivien” uusiin raivokkaisiin protesteihin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viime viikonloppuna jotkut protestoijat ottivat kohteekseen Riemukaaren ja sen lähikadut, joista yksi on ikoninen Champs-Elysees. He heittelivät esineitä kohti mellakkapoliiseja, polttivat autoja ja rikkoivat liiketilojen ikkunoita. Satoja ihmisiä pidätettiin ja yli sata loukkaantui levottomuuksissa, joita on luonnehdittu kaupungin pahimmiksi vuosikymmeniin. Lue lisää täältä.

Trumpin ex-lakimiehelle esitetään vuosien vankeutta – paljasti yhteytensä Kremlin ”luottohenkilöön”

Yhdysvaltalaiset syyttäjät pyysivät perjantaina newyorkilaista tuomioistuinta antamaan juristi Michael Cohenille ”tuntuvan” vankeusrangaistuksen. Cohen toimi aiemmin vuosien ajan presidentti Donald Trumpin henkilökohtaisena lakimiehenä, ja häntä on nimitetty myös Trumpin päivänvaloa kestämättömien asioiden ”fikseriksi”.

Cohenia syytetään neljästä erillisestä liittovaltiorikoksesta seitsemän vuoden aikana. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erikoissyyttäjä: Trumpin ex-kampanjapäällikkö valehteli viidestä tärkeästä asiasta

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välisiä yhteyksiä selvittävä erikoissyyttäjä Robert Mueller on paljastanut yksityiskohtia Trumpin entiseen kampanjapäällikköön liittyvästä tutkinnasta.

Muellerin mukaan todisteiden valossa ex-kampanjapäällikkö Paul Manafort on valehdellut viidestä tärkeästä asiasta sen jälkeen, kun suostui yhteistyöhön syyttäjien kanssa, kertoo CNN.

Lue lisää täältä.

Suomalaiset opettajat eivät saa positiivista palautetta työstään, ja se vaikuttaa jaksamiseen

Suomalaisten opettajien henkilökohtainen vastuu luokkatyössä korostuu hyvin vahvasti kansainvälisessä vertailussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää täältä.

Tältä kuulostaa Marsissa – Nasan InSight-luotain tallensi planeetan ”kummittelevan” äänimaiseman ensimmäistä kertaa

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan InSight-luotain on lähettänyt äänimateriaalia punaisen planeetan äänimaisemasta. Luotain laskeutui onnistuneesti Marsin pinnalle 26. marraskuuta.

Lue lisää täältä.

Väkijoukkoon Charlottesvillessä ajanut mies todettiin syylliseksi murhaan

Autolla väkijoukkoon viime vuonna Charlottesvillessä, Virginiassa ajanut mies on todettu syylliseksi murhaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Valamiehistö katsoi James Fieldsin, 21, syylliseksi ensimmäisen asteen murhaan ja yhdeksään muuhun syytekohtaan. Häntä uhkaa elinkautinen vankeus.

Lue lisää täältä.

Henkilöauto katolleen Pornaisissa ja Ilmajoella – alkuyön aikana tieltä suistumisia

Poliisin mukaan yön aikana on ollut liukasta. Itä-Uudenmaan poliisille onkin yön aikana tullut ilmoituksia muutamista pienistä tieltä suistumisista.

Lue lisää täältä.