Ulkomaat

Erikoissyyttäjä: Trumpin ex-kampanjapäällikkö valehteli viidestä tärkeästä asiasta

Julkaistu:

Erikoissyyttäjän toimistolla näyttäisi uusien tietojen valossa olevan runsaasti todisteita yhteyksistä Trumpin lähipiirin ja venäläisten välillä vuoden 2016 vaaleissa.
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välisiä yhteyksiä selvittävä erikoissyyttäjä Robert Mueller on paljastanut yksityiskohtia Trumpin entiseen kampanjapäällikköön liittyvästä tutkinnasta.

Otsikoissa on ollut myös toinen Trumpin lähipiiriin liittyvä tutkinta, jossa Trumpin ex-lakimies Michael Cohenille on esitetty vuosien vankeutta.

Mitä Trumpin entiseen kampanjapäällikköön Paul Manafortiin tulee, erikoissyyttäjä Muellerin mukaan todisteiden valossa tämä on valehdellut viidestä tärkeästä asiasta sen jälkeen, kun suostui yhteistyöhön syyttäjien kanssa, kertoo CNN.
Oleellista Muellerin esiin tuomissa tiedoissa on esimerkiksi Manafortin valehtelu yhteydenpidosta Konstantin Kilimnikin kanssa. Kilimnikillä on erikoissyyttäjän mukaan yhteyksiä Venäjän tiedustelupalveluun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisäksi Manafort näyttäisi uutistoimisto Reutersin mukaan valehdelleen yhteydenpidostaan Trumpin hallinnon virkamiehiin sen jälkeen, kun hänet oli jo pantu syytteeseen vuonna 2017.

Muellerin tiedot antavat lisäsignaaleja siitä, että erikoissyyttäjän toimistolla on runsaasti todisteita yhteyksistä Trumpin lähipiirin ja venäläisten välillä vuoden 2016 vaaleissa, joissa Trump valittiin presidentiksi.