Ulkomaat

Ex-ulkoministeri Tillersonin mukaan Trump on kuriton eikä lue – Trump Tillersonista: ”Tyhmä kuin saapas” ja ”helvetin laiska”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Presidentti Donald Trump vastasi loukkauksilla entiselle ulkoministerilleen, joka oli luonnehtinut häntä muun muassa kurittomaksi.
Yhdysvaltain ulkoministerinä toiminut Rex Tillerson sai potkut tehtävästään maaliskuussa Trumpin ilmoitettua asiasta Twitter-viestissään. Sittemmin Valkoisen talon kokemuksistaan varsin hiljaa ollut Tillerson otti Trumpin kanssa työskentelyn esiin Houstonissa torstai-iltana järjestyn hyväntekeväisyystilaisuuden yhteydessä pidetyssä keskustelutilaisuudessa.

Exxon Mobil -öljy-yhtiön toimitusjohtajana aiemmin työskennellyt Tillerson esitti entisestä pomostaan vähemmän mairittelevan arvion.

– Minulle oli haastavaa siirtyä kurinalaisesta, tekemiseen keskittyvästä Exxon Mobil -yhtiöstä työskentelemään miehelle, joka on aika kuriton, ei pidä lukemisesta, ei lue tilanneselostuksia, ei halua monessa asiassa mennä yksityiskohtiin, vaan sanoo mieluummin, että ‘Katsokaas, näin minä uskon asian olevan’, Tillerson totesi häntä haastatelleelle CBS-kanavan toimittajalle Bob Schiefferille.
Keskustelussa Tillerson myös sanoi impulsiivisesti ja vaistojensa varassa toimivan Trumpin pyrkineen moneen otteeseen rikkomaan lakia määräyksillään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Usein kun presidentti sanoin että haluan tehdä näin ja näin, oli minun vastattava, että herra presidentti, ymmärrän mitä haluat tehdä, mutta et voi toimia niin. Se rikkoo lakia, Tillerson totesi keskustelusta uutisoineen Houston Chronicle -lehden mukaan.

Aikaisemmin Tillerson on pitkälti välttänyt arvostelemasta Trumpia, jonka kanssa hänen on kerrottu joutuneen kahnauksiin ennen potkujaan. Lokakuussa 2017 Tillersonin uutisoitiin kutsuneen Trumpia suljettujen ovien takana ”ääliöksi” ja uhanneen jo tuolloin jättää tehtävänsä. Kommentin jälkeen Trump tarjoutui haastattelussa vertaamaan älykkyysosamääriä ulkoministerinsä kanssa.

Perjantaina Trump vastasi Tillersonin arvosteluun Twitter-tilillään ylistämällä Tillersonin seuraajaa Mike Pompeoa ja haukkumalla samalla Tillersonin lyttyyn.

– Hänen edeltäjällään Rex Tillersonilla ei ollut tarvittavaa älyllistä kapasiteettia. Hän oli tyhmä kuin saapas, ja hankkiuduin hänestä eroon niin pian kuin mahdollista. Hän oli helvetin laiska. Nyt asiat ovat kokonaan toisin, henki ulkoministeriössä on hieno!, Trump tykitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt