Ulkomaat

Kyselytutkimus: Venäläisten huoli pakotteista ja kotimaansa kansainvälisestä eristäytymisestä kasvanut voimakkaasti

Julkaistu:

Venäjä
Levada-tutkimuslaitoksen tuoreeseen kyselyyn vastasi 1600 venäläistä 52 eri hallintoalueella.
Yhä useampi venäläinen kertoo olevansa huolissaan länsimaiden Venäjälle asettamista pakotteista sekä Venäjän kansainvälisestä eristäytyneisyydestä. Asia käy ilmi venäläisen Levada-tutkimuskeskuksen tekemästä kyselystä, jonka tulokset julkaistiin torstaina.

Tuloksista uutisoivan Moscow Timesin mukaan poliittisista ja taloudellisista pakotteista ”erittäin huolissaan” tai ”melko huolissaan” olevien venäläisten määrä on noussut puolessa vuodessa 30 prosentista 43 prosenttiin.

Vielä huhtikuussa 29 prosenttia vastaavaan kyselyyn vastanneista sanoi olevansa huolissaan kotimaansa kansainvälisestä eristäytyneisyydestä, joka on seurausta hallinnon toimista Ukrainassa. Tuoreessa kyselyssä vastaava lukema oli 43 prosenttia.

Huolestuneiden määrän voimakkaasta kasvusta huolimatta enemmistö vastaajista kertoi edelleen, ettei ole lainkaan huolissaan kyseisistä asioista. 56 prosenttia ei ollut huolissaan pakotteista, ja 52 prosenttia ei pitänyt Venäjän kansainvälistä eristäytyneisyyttä huolen arvoisena ongelmana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Marraskuun 22.–28. päivinä toteutettuun Levadan kyselyyn vastasi noin 1 600 venäläistä 52 eri hallintoalueella. Levadan johtaja Lev Gudkov arvioi Kommersant-lehdelle, että huolestuneiden määrän voimakkaan kasvun taustalla saattaa olla kansalaisten tyytymättömyys hintojen ja verojen nousuun.

– Ihmisillä on yhä vähemmän ja vähemmän ymmärrystä viranomaisten toimia kohtaan, ja he tuntevat yhä enemmän pelkoa, jota esiintyy ennen sotaa, Gudkov kertoi lehdelle Moscow Timesin mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt