Ulkomaat

Maastopalojen kurittamaa Kaliforniaa runtelevat nyt uudet vitsaukset – lumisateet sekä muta- ja maanvyöryt aiheuttaneet useita onnettomuuksia

Julkaistu:

Yhdysvallat
Kovat sateet ovat jo aiheuttaneet ongelmia Kaliforniassa. Talvimyrskyn ennustetaan tuovan räntä- ja lumisateita Yhdysvaltojen etelä- ja kaakkoisosiin viikonlopun aikana.
Diegoksi nimetyn talvimyrskyn ennustetaan iskevän isoon osaan Yhdysvalloista seuraavien päivien aikana.

Rankat vesisateet ja paikoittaiset lumisateet ovat jo koetelleet Etelä-Kaliforniaa aiheuttaen mutavyöryjä ja saaden katuja tulvimaan vedestä.
Weather.com-sääsivustolla kerrotaan, että sateet ovat sekoittaneet liikennettä ja aiheuttaneet lukuisia onnettomuuksia eteläisessä Kaliforniassa. Perjantaiaamuna paikallista aikaa 14 000 taloutta oli myös ilman sähköä.

Kalifornian osavaltion liikenneministeriö California Department of Transportation tiedottaa Twitterissä muun muassa, että lumi oli aiheuttanut runsaasti ongelmia liikenteessä moottoritiellä Grapevinen ja Lebecin alueilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Accuweatherin mukaan paikallinen tulviminen, muta- ja maanvyöryt ovat huolenaihe etenkin äskettäisten maastopalojen arpeuttamilla alueilla.
Kaliforniasta talvimyrsky liikkuu itään päin. Weather.com-sääsivuston mukaan myrskyn ennustetaan levittävän vesi-, räntä- ja lumisateita laajoille alueille maan etelä- ja kaakkoisosiin seuraavien päivien aikana.

Accuweatherin meteorologi Paul Walker kertoi New York Postille, että myrsky pysynee Masonin–Dixonin linjan eteläpuolella, eli maan pohjoisosissa ei jouduttane myrskyn alle.


Sateiden ja jäätymisen uskotaan aiheuttavan ongelmia laajalti muun muassa tiellä liikkujille. Viranomaiset ovatkin varautuneet myrskyyn ja ohjeistaneet ihmisiä myrskyn vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Weather.com kertoo, että esimerkiksi Oklahoman kuvernööri Mary Fallin julisti torstaina hätätilan kaikkiin osavaltion 77 piirikuntaan talvimyrskyennusteen vuoksi. Myös esimerkiksi Pohjois-Carolinassa viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä pysymään viikonloppuna sisällä, mikäli mahdollista.