Brittimiljonäärin tytär katosi reppureissulla Uudessa-Seelannissa – tiivis yhteydenpito perheeseen katkesi yllättäen Gracen, 22, syntymäpäivänä

rac

Julkaistu:

Uusi-Seelanti
Poliisi kertoo puhutelleensa miestä, jonka seurassa Grace Millane, 22, nähtiin viimeisen kerran lauantai-iltana Aucklandin keskustassa. Häntä ei ole kuitenkaan pidätetty.
Uuden-Seelannin Aucklandissa poliisi tutkii parhaillaan 22-vuotiaan brittituristin katoamista. Asiasta uutisoineen New Zealand Herald -lehden mukaan Grace Millanen etsinnät käynnistyivät keskiviikkona, kun häntä ei oltu nähty moneen päivään hostellissa, johon hän oli majoittunut.

Millanen kerrottiin saapuneen maahan pari viikkoa sitten, ja ennen katoamistaan hän oli ollut tiiviisti yhteydessä perheeseensä WhatsApp-sovelluksen kautta. Perhe huolestui Millanen tilanteesta jo sunnuntaina, kun nuori nainen ei vastannut hänelle tuolloin lähetettyihin syntymäpäiväonnitteluihin.

Perhe on kertonut olleensa Millaneen yhteydessä viimeksi lauantaina 1. joulukuuta, eli hänen syntymäpäiväänsä edeltäneenä päivänä.


BBC:n mukaan Millane oli varannut huoneen Aucklandin keskustassa sijaitsevasta Base Backpackers -hostellista huoneen joulukuun 8. päivään asti. Ennen Uuteen-Seelantiin saapumistaan hän oli kierrellyt kuuden viikon ajan Etelä-Amerikkaa, ja Aucklandin jälkeen hänen oli tarkoitus matkustella muualla maassa sekä siirtyä sen jälkeen Australiaan.

Torstaina poliisi julkaisi valvontakameran kuvan, jossa mustaan mekkoon ja valkoisiin kenkiin pukeutunut Millane liikkui Aucklandin keskustassa. Poliisin mukaan kuva on otettu lauantaina alkuillasta.

Nähtiin toisella hotellilla miehen seurassa

Perjantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa tapauksen tutkintaa johtava rikosetsivä Scott Beard kertoi, että viimeinen havainto Millanesta tehtiin niin ikään lauantaina Citylife-nimisellä hotellilla, jossa hänet oli nähty ”miesseurassa”. Poliisi on puhunut kyseisen miehen kanssa, mutta tätä ei ole ainakaan toistaiseksi pidätetty.

Yhden Citylife-hotellin huoneistoista kerrottiin olevan ”tutkinnan kannalta kiinnostava”. Poliisi on jo tiettävästi tutkinut kyseistä huoneistoa.

Beardin mukaan poliisi on ”vakavasti huolissaan” Millanen turvallisuudesta.


Nimettömänä pysytellyt nainen on lisäksi kertonut nähneensä Millaneksi uskomansa nuoren naisen seisomassa moottoritien rampilla Aucklandin Manukaun lähiön lähellä. Tätä havaintoa ei kuitenkaan ole vahvistettu, eikä nainen ollut itsekään varma, minä päivänä hän oli havaintonsa tehnyt.

Perjantain lehdistötilaisuudessa oli läsnä myös Millanen isä David Millane, joka on matkustanut Britanniasta Aucklandiin tyttärensä katoamisen vuoksi. Hän kuvaili tytärtään ”ihanaksi, ulospäin suuntautuneeksi, hauskuutta rakastavaksi ja perhekeskeiseksi” nuoreksi naiseksi.
– Hän on normaalisti päivittäin yhteydessä joko äitiinsä, minuun, kahteen veljeensä tai muihin perheemme jäseniin sosiaalisessa mediassa. Hän on pommittanut meitä lukuisilla valokuvilla ja viesteillä seikkailuistaan. Olemme kaikki äärimmäisen surullisia ja tällä hetkellä on hyvin vaikeaa kuvailla sitä tunneskaalaa, jota käymme läpi, David Millane sanoi, taistellen kyyneleitä vastaan.

Grace Millane valmistui englantilaisesta Lincolnin yliopistosta syyskuussa, minkä jälkeen hän halusi lähteä kiertämään maailmaa. Daily Mailin mukaan hänen isänsä on kiinteistöalalla omaisuutensa ansainnut miljonääri.