NYT: Trumpin golfkentällä laiton siirtolainen töissä – ”En koskaan kuvitellut, että näkisin niin tärkeitä ihmisiä lähietäisyydeltä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

NYT: Trumpin golfkentällä laiton siirtolainen töissä – ”En koskaan kuvitellut, että näkisin niin tärkeitä ihmisiä lähietäisyydeltä”

Presidentti Donald Trump tunnetaan golfin ystävänä.

Julkaistu: 7.12.2018 0:48

Trump on aiemmin ylpeillyt, ettei hänen palkkalistoilleen pääse ilman työlupaa.

Laittomasti Yhdysvaltoihin saapunut nainen on työskennellyt siivoojana Donald Trumpin golfkentällä New Jerseyssä jo vuosien ajan, uutisoi New York Times -lehti verkkosivuillaan.

Lehden mukaan nainen lähti Guatemalasta vuonna 1999 ja tuli Yhdysvaltoihin laittomasti. Hän aloitti työt Bedminsterissä sijaitsevalla Trump National Golf Clubilla vuonna 2013 – omien sanojensa mukaan hyödyntäen tekaistuja dokumentteja.

Viiden vuoden aikana nainen on muun muassa pedannut Trumpin sängyn, siivonnut tämän vessan ja pyyhkinyt pölyt tämän golfpokaaleista. Hän sai jopa Valkoisesta talosta todistuksen ”erinomaisesta” tuesta, jota hän on tarjonnut Trumpin vierailujen aikana.

45-vuotias nainen sanoo, ettei hän ”koskaan kuvitellut näkevänsä niin tärkeitä ihmisiä lähietäisyydeltä”. Hänen mukaansa klubilla on työskennellyt muitakin maassa laittomasti olevia ihmisiä.

Golfkentällä töissä oleva henkilö kuljettaa naisen ja muita työntekijöitä autollaan töihin joka päivä. Naisen mukaan se on ollut tiedossa, ettei heillä ole mahdollisuutta saada ajokorttia laillisesti.

Maahanmuutto, rajaturvallisuus ja amerikkalaisten työpaikkojen suojeleminen ovat olleet Trumpin presidenttikauden kulmakiviä. NYT:n mukaan hän ylpeili vaalikampanjansa aikana, että elektronisen E-Verify -valvontajärjestelmän myötä hänen palkkalistoilleen pääsee vain työluvan kanssa.

– Meillä ei ollut töissä yhtään laitonta siirtolaista, Trump kommentoi tuolloin.

Nainen sanoo ymmärtävänsä, että hän voi saada potkut tai tulla karkotetuksi tarinansa kertomisen myötä. Hän on kuitenkin hakenut turvaa turvapaikkalakien nojalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?