Kuolemaantuomittu valitsi sähkötuolin myrkkypiikin sijaan Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuolemaantuomittu valitsi sähkötuolin myrkkypiikin sijaan Yhdysvalloissa

Kyseessä on jo toinen sähkötuoliteloitus Tennesseen osavaltiossa tänä vuonna.

6.12.2018 17:04

Yhdysvalloissa Tennesseen osavaltiossa kuolemaantuomittu mies on valinnut teloitustavakseen sähkötuolin. 36 vuotta kuolemansellissä viettänyt David Earl Miller, 62, päätyi ratkaisuun, koska ei usko myrkkyruiskeella tapahtuvan teloituksen olevan tuskaton.

Myrkkyruiske on ensisijainen teloitustapa Tennesseessä. Ennen vuotta 1999 rikoksensa tehneillä on kuitenkin lupa valita teloitustapansa.

Viime kuussa toinen tennesseeläisvanki teloitettiin sähkötuolilla omasta tahdostaan. Kyseessä oli vasta toinen sähkötuoliteloitus osavaltiossa sitten vuoden 1960.

Sekä Miller että 1. marraskuuta teloitettu Edmund Zagorski viittasivat perusteluissaan tapaukseen, jossa elokuussa teloitetun vangin kuolema kesti 20 minuuttia. Oikeudessa todistaneen lääkärin mukaan vanki tunsi todennäköisesti kipua.

Myrkkyruiskeella tapahtuva teloitus on ollut vastatuulessa, koska myös muissa tapauksissa eri puolilla Yhdysvaltoja on epäilty, että vangin tainnuttava midatsolaami ei ole toiminut. Teloitettava on saattanut tuntea sen jälkeen annettavan varsinaisen tappavan myrkyn vaikutukset kehossaan. Midatsolaami on yritetty kieltää, mutta Korkein oikeus kumosi kanteen riittämättömien todisteiden vuoksi 2015.

David Earl Miller on määrä teloittaa sähkötuolilla myöhään torstai-iltana paikallista aikaa. Hänet tuomittiin kuolemaan vuonna 1983 tehdystä murhasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?