Ulkomaat

Ystävän kotona järjestetyt Botox-juhlat saivat karmean käänteen – Rachael, 29, oli lähellä menettää huulensa kokonaan

Julkaistu:

Rachael Knappier vaatii nyt tiukempaa sääntelyä esteettisille lääketieteellisille hoidoille Britanniassa.
Britannian Leicestershiressä asuva Rachael Knappier, 29, kerää parhaillaan allekirjoituksia vetoomukseen, jossa vaaditaan esteettisten lääketieteellisten hoitojen rajoittamista ainoastaan lääkäreiden, sairaanhoitajien tai hammaslääkäreiden tehtäväksi.

Taustalla ovat BBC:n mukaan naisen omat karut kokemukset elokuun lopulta. Tuolloin hän osallistui ystävänsä kotona järjestettyihin Botox-juhliin.

Niin sanotuista Botox-juhlista on Mirrorin mukaan tullut yhä suositumpia viime vuosina Britanniassa. Niissä ystäväporukat kokoontuvat yhden jäsenensä asuntoon ottaakseen yhdessä ryppyjä silottavia Botox-pistoksia sekä esimerkiksi huulitäytteitä paikalle kutsutun palveluntarjoajan toimesta.

Knappierin kohdalla kyseisten juhlien seuraukset olivat karmeat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

The Sun -lehdelle antamassaan haastattelussa nainen kertoi, ettei aikonut juhliin mennessään ottaa muita hoitoja kuin hieman silottavia pistoksia otsaryppyihinsä. Parin prosecco-lasillisen jälkeen mieli kuitenkin muuttui, kun juhliin kutsuttu kosmetologi ehdotti myös huulten käsittelyä.

– Hän huomasi patin huulessani, kun hän oli tekemässä Botox-hoitoa otsaani. Hän sanoi, että voisi pistää huuleeni hieman täytettä, jos haluaisin. Ollakseni reilu, minun on kerrottava, että hän käski minun miettiä asiaa hieman. Mutta hän oli löytänyt heikkouteni. Huuleni on se ainoa asia, joka todella häiritsee minua ulkonäössäni, Knappier kertoi.

Kyseinen patti oli ilmaantunut Knappierin huuleen, kun hän oli lyönyt 13-vuotiaana kasvonsa vahingossa oveen.

Olo muuttui huonoksi muutamassa tunnissa

Kosmetologi antoi Knappierille ensin puuduttavaa voidetta. Hän kertoi käyttävänsä huuliin Teosyal-nimistä täyteainetta, mikä osoittautui myöhemmin vääräksi tiedoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ylöspäin nenäni suuntaan tehty pistos sattui todella paljon. Muutaman tunnin sisällä aloin tuntea oloni huonoksi, huuleni turposivat pahemmin kuin koskaan ja paine niissä oli sietämätön, Knappier kertasi.

Hoidon tulokset ovat nähtävissä alla olevassa kuvasarjassa, jonka Knappier on julkaissut Facebook-sivullaan.
Nainen kertoo joutuneensa paniikkiin ja olleensa heti yhteydessä pistokset antaneeseen kosmetologiin, jonka hän on sittemmin kuullut vapautuneen hiljattain vankilasta.

– Hän oli silmin nähden järkyttynyt. Hän sanoi, että minulla oli allerginen reaktio ja käski minun ottaa antihistamiinia ja hakeutua ensiapuun.

Allergiaan liittyvästä anafylaktisesta reaktiosta ei kuitenkaan ollut kyse. Sairaalassa naiselle kerrottiin, että julkinen terveydenhuolto ei hoitaisi asiaa muutoin kuin tarkastamalla, ettei hän olisi välittömässä vaarassa.

Myös kuolio mahdollisena seurauksena

Knappier kertoi viettäneensä viikon kotonaan oksennellen ja täristen kivun kourissa. Lopulta hän sai huulitäytteensä poistettua lontoolaisella kauneusklinikalla, ja kolme päivää myöhemmin huulet olivat palautuneet jokseenkin normaaleiksi.

Klinikan lääkäri Natalie Boyd kertoi BBC:lle epäilevänsä, että huulten reaktion syynä oli verisuonen tukkeutuminen. Hänen mukaansa niin voi tapahtua, kun täyteainetta ruiskutetaan ”verisuoneen tai sen ympäristöön”. Seurauksena voi olla myös huulten joutuminen kuolioon.

– Olisin voinut saada saman reaktion täytteistä myös lääkärin vastaanotolla, mutta erona on se, että he olisivat tienneet, mitä tehdä sen hoitamiseksi. Juhlien ilmapiirin, oman naiiviuteni sekä kosmetologin koulutuksen puutteen yhdistelmä oli lähellä johtaa siihen, että olisin menettänyt huuleni, Knappier sanoi.

Nyt hän on vahvasti sitä mieltä, että esteettisten lääketieteellisten hoitojen bisnestä tulisi säädellä Britanniassa tiukemmin. Samaa mieltä oli BBC:n haastattelema plastiikkakirurgi Marc Pacifico.

– Olemme niitä harvoja länsimaita, joissa huulitäytteitä pidetään koristeena eikä lääkkeenä. On ollut jopa tapauksia, joissa henkilö on sokeutunut. On jo aika ottaa käyttöön voimakkaampi sääntely, Pacifico sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt