Ulkomaat

CNN: Satelliittikuvat paljastavat kokonaan uuden ohjusten testialueen Pohjois-Koreassa

Julkaistu:

Pohjois-Korea
Uudet tiedot ovat kiusallisia presidentti Donald Trumpin diplomaattisten tavoitteiden kannalta.
Tuoreet satelliittikuvat paljastavat viimeaikaista toimintaa yhdellä Pohjois-Korean merkittävimmistä ohjusten testialueista. Kuvat haltuunsa saaneen amerikkalaiskanava CNN:n mukaan niistä voidaan nähdä, että Pohjois-Korea on laajentanut merkittävästi vuoristoisella seudulla sijaitsevaa Yeongjeo-dongin testialuettaan, joka on ollut avainasemassa maan pitkän kantaman ohjusten kehitysohjelmassa.

Lisäksi CNN kertoo kuvissa näkyvän myös kokonaan uusi ja ennestään tuntematon testialue, joka sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Yeongjeo-dongista. Kuvia analysoineet tutkijat vahvistavat, ettei kyseinen alue ole ollut aiemmin tiedossa.

– Satelliittikuvat osoittavat alueen olevan edelleen aktiivinen. Lisäksi viimeisen vuoden aikana Pohjois-Korea on laajentanut merkittävästi lähistöllä sijaitsevaa laitosta, joka näyttää toiselta ohjustukikohdalta, amerikkalaisen Middlebury Instituten tutkijat toteavat.

Laitoksen syrjäisen sijainnin arvioidaan viittaavan siihen, että tukikohtaan voitaisiin tuoda Pohjois-Korean teknisesti kehittyneimpiä ohjuksia, joilla maa kykenee iskemään Yhdysvaltojen maaperälle saakka.
Paljastus on kiusallinen presidentti Donald Trumpille, joka on väittänyt Pohjois-Korean sitoutuneen ydinaseohjelmastaan luopumiseen. Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat historiallisesti kesäkuussa. Kimille Trumpin kanssa järjestetty huippukokous oli suuri propagandavoitto, ja moni asiantuntija on epäillyt tämän vastineeksi antamia lupauksia ydinohjelman lopettamisesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trump on kuitenkin vakuuttanut rauhanprosessin etenevän ja korostanut, että Pohjois-Korea ei ole enää aktiivisesti uhkaillut Etelä-Koreaa ja länsivaltioita ydiniskuilla. Viime viikolla Trump sanoi, että hän harkitsee tapaavansa Kimin uudelleen ensi vuoden tammi-helmikuun aikana.

– Tulemme toimeen oikein hyvin. Suhteemme on hyvä, Trump sanoi toimittajille palatessaan Argentiinan G20-kokouksesta.