Ulkomaat

Nuorempi Bush nauratti saattoväkeä isänsä hautajaisissa – ”Meille hän oli lähes täydellinen, mutta ei ihan täydellinen...”

Julkaistu:

Yhdysvaltain entisen presidentin George H.W. Bushin hautajaistilaisuudessa ei oltu koko ajan haudanvakavina.
Yhdysvaltain entistä presidenttiä George H.W. Bushia muisteltiin Washingtonissa keskiviikkona järjestetyssä hautajaistilaisuudessa toisen maailmansodan sankarina, kylmän sodan veteraanina sekä Yhdysvallat Irakin sodassa voittoon johtaneensa asevoimien komentajana. Puhujien mukaan Bush edusti eläessään ”jo mennyttä kohteliaisuuden aikakautta Yhdysvaltain politiikassa”.

Saattoväki purskahti nauruun useaan otteeseen Washingtonin kansalliskatedraalissa järjestetyssä hautajaistilaisuudessa, kun puhujat kertoivat anekdoottejaan ja muistojaan edesmenneestä presidentistä. Tämä oli myös jossain määrin odotettavissa.


– Tulette näkemään paljon iloa. Siellä tulee näkymään elämäntapa, jota ihmiset pitivät monella tapaa itsestään selvyytenä ja jota nyt tavallaan kaivataan, sanoi etukäteen Ron Kaufman, joka toimi aikoinaan Bushin poliittisena neuvonantajana.

Varsin hersyvän, mutta myös liikuttavan puheen piti Bushin oma poika, Yhdysvaltain 43. presidentti George W. Bush.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hänellä oli syntyessään vain kaksi asetusta – täysi vauhti ja uni, nuorempi Bush totesi naurattaen useaan otteeseen hautajaisvieraita.


– Yksi syy siihen, miksi isä tiesi kuinka kuolla nuorena on se, että hän lähes teki sen – kahdesti, Bush nuorempi sanoi viitaten isänsä teini-ikäisenä saamaan infektioon sekä siihen, kuinka tämä ammuttiin alas laivaston lentäjänä sodassa.

Erityisesti yleisöä nauratti kertomus, jossa Bush muisteli, kuinka hänen isänsä pitkäaikainen ystävä James A. Baker III salakuljetti tälle Grey Goose -vodkaa sekä pihvin sairaalaan myöhempinä vuosina.


– Meille hän oli lähes täydellinen, mutta ei ihan täydellinen... Mies ei voinut sietää vihanneksia, eikä varsinkaan parsakaalia. Ja muuten, hän siirsi tämän geneettisen puutteen myös meille, Bush kertoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bushin mukaan isä opetti lapsilleen, kuinka takaiskut voivat vahvistaa ihmistä sekä sai heidät uskomaan, että kaikki on mahdollista,

– Hän saattoi kiusata ja piikitellä, mutta ei koskaan pahantahtoisesti, poika sanoi isästään saaden puheensa päätteeksi raikuvat aplodit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt