Ulkomaat

Trumpit, Obamat ja Clintonit istuivat vierekkäin hautajaisissa – vaivautunut tunnelma välittyy kuvista

Julkaistu:

Yhdysvallat
Presidentti Donald Trump ja edeltäjä Barack Obama eivät tiettävästi ole tavanneet Trumpin virkaanastujaisten jälkeen.
Viime viikolla menehtyneen presidentti George H.W. Bushin virallinen hautajaisseremonia Washingtonissa keräsi paikalle suuren määrän arvovieraita. Washingtonin kansalliskatedraalissa järjestettyyn siunaustilaisuuteen osallistuivat myös maan nykyinen presidentti Donald Trump puolisoineen sekä entiset presidenttiparit.

Kirkossa Trumpien viereen samalle penkkiriville asettuivat edellinen presidentti Barack Obama ja tämän Michelle-vaimo. Rivin toisessä päässä istuivat lisäksi Bill ja Hillary Clinton sekä Jimmy ja Rosalynn Carter.

Tilanne oli harvinainen, sillä presidenttinä Trump on tavannut edeltäjiään vain harvoin. Kaapelikanava CNN:n Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Caitlan Collins kirjoitti Twitterissä, että tiettävästi Trump ja Obama eivät ole olleet samassa huoneessa sen jälkeen, kun Trump vannoi virkavalansa lähes kaksi vuotta sitten.
Kirkossa Trumpin nähtiin kättelevän Obamoita kohteliaasti istuttuaan alas penkille. Lähempänä Melania Trump kätteli myös Bill Clintonin ja tervehti myös Hillary Clintonia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Presidentti Trump ei sen sijaan vaikuttanut ottavan minkäänlaista kontaktia vuoden 2016 vaalivastustajaansa. Kohtaamisen jäätävä tunnelma välittyy myös tilanteesta otetuista kuvista.


Trumpin ja tämän edeltäjien välit ovat ovat olleet viileät repivän vaalikamppailun seurauksena. Trump on arvostellut Hillary Clintonia kovasanaisesti, ja hänen vaalitilaisuuksissaan tavaksi tuli vaatia kovaan ääneen Clintonia vankilaan sähköpostiskandaalin vuoksi.

Ennen presidenttiehdokkuuttaan Trump levitti julkisuudessa salaliittoteoriaa, jonka mukaan Obama on olisi todellisuudessa syntynyt muualla kuin Yhdysvalloissa ja että hänen synnyintodistuksensa olisi mahdollisesti väärennös. Presidenttinä Trump on kohdentanut tarmonsa monien Obaman saavutusten perumiseen ja purkamiseen.