CIA-johtajan kanssa keskustelleet senaattorit: Saudiprinssin osallisuus toimittajan murhaan selvää

Julkaistu:

Keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Gina Haspel kertoi toimittaja Jamal Khashoggin murhaa koskevista asioista tiistaina pienelle senaattoriryhmälle.
Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin osallisuudesta sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaan ei ole mitään epäilyksiä, sanoo kaksi keskeistä republikaanisenaattoria. He puhuivat sen jälkeen, kun keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Gina Haspel oli kertonut asiasta pienelle senaattoriryhmälle.

Senaatin ulkoasiainkomitean puheenjohtaja Bob Corker sanoi, että ilman epäilyksen häivää kruununprinssi määräsi murhan. Myös senaattori Lindsey Graham uskoi kruununprinssin osallisuuteen murhassa.

Yhdysvaltalaisviestimet ovat aiemmin kertoneet CIA:n pitävän todennäköisenä, että Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian kruununprinssin käskystä. Presidentti Donald Trump on tyrmännyt tulkinnan ja sanonut luottavansa asiassa liittolaiseensa

Saudi-Arabia on Yhdysvaltojen liittolainen, ja kruununprinssi on toistuvasti kiistänyt osuutensa murhaan.
Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo ja puolustusministeri James Mattis olivat jo aiemmin senaatin kuultavana Khashoggin murhasta, mutta CIA:n poissaolo herätti närää.

Saudi-Arabia on myöntänyt, että Khashoggi tapettiin sen Istanbulin-konsulaatissa lokakuussa. Teko pantiin itsenäisesti toimineen saudiryhmän vastuulle.

Muun muassa Washington Postiin kirjoittanut Khashoggi arvosteli kirjoituksissaan saudijohtoa, minkä uskotaan vaikuttaneen murhaan.