Oikeus tyrmäsi ”nuoren jumalan”, Emilen, 69, poskettoman toiveen – halusi leikata ikäänsä 20 vuotta

Julkaistu:

Hollantilaismiehen toive nuorenemisesta virallisissa dokumenteissa kaatui oikeuden päätökseen.
Viime kuussa uutisoitiin hollantilaisesta eläkeläisestä Emile Ratelbandista, 69, joka pyysi oikeutta alentamaan hänen ikäänsä virallisesti kahdellakymmenellä vuodella.

Syy miehen erikoiselle toiveelle oli se, että hän halusi muun muassa parempia työtarjouksia ja paremman flaksin deittisivustoilla.

– Tänä päivänä me Euroopassa ja Yhdysvalloissa olemme vapaita ihmisiä. Voimme tehdä omat päätöksemme, jos haluamme muuttaa nimemme tai sukupuolemme. Joten minä haluan muuttaa ikäni. Oma tunteeni kehostani ja mielestäni on, että olisin noin 40 tai 45, mies kertoi aiemmin Washington Postille.

Oikeus ei kuitenkaan nähnyt asiaa samoin, vaan tyrmäsi maanantaina miehen toiveen saada ikäänsä alennettua virallisissa tiedoissa, kertovat nyt CNN ja Washington Post.

Lue lisää: Eläkeläinen Emile, 69, vaatii oikeudessa: nuorentakaa minua 20 vuotta, haluan paremman flaksin Tinderissä

Hollannin Arnhemissa sijaitsevan Gelderlandin oikeusistuimen tuomari linjasi CNN:n mukaan, että tapauksessa ei ollut kyse vain iästä identiteettinä, vaan ikään yhdistetyistä oikeuksista, velvollisuuksista ja asetuksista. Esimerkkinä oikeus äänestää, mennä naimisiin, juoda alkoholia ja ajaa autoa. Oikeus perusteli, että näihin liittyvät säännökset menettäisivät merkityksensä, mikäli ihmisten sallittaisiin muuttaa ikää oman mielensä mukaan.

Oikeuden mukaan 20 vuoden pyyhkimisestä pois ihmisen iästä seuraisi se, että kaksikymmentä henkilön elämää vuotta katoaisivat myös virallisista rekistereistä. Näin kyseenalaistuisivat tuona aikana hankitut pätevyydet tai muut rekistereistä löytyvät asiat, kuten avioliitot tai saatu jälkikasvu.

Washington Post kirjoittaa, että oikeuden päätöksen mukaan ensisijaisen tärkeää on taata, että virallisista rekistereistä löytyy oikeaa ja täsmällistä tietoa.

CNN kertoo, että Ratelband suunnittelee nyt valittavansa oikeuden päätöksestä, joka kaatoi hänen toiveensa nuorentua paperilla. CNN:n mukaan mies väittää olevansa valmis viemään asian tarvittaessa jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Ratelband on kuvaillut aiemmin omaavansa omasta mielestään hyvät perusteet iän muuttamiseen, sillä lääkärien mukaan hänen kuntonsa vastaa 45-vuotiasta. Hän on kuvaillut itseään ”nuoreksi jumalaksi”.

– Kun menen Tinderiin ja kerron, että olen 69, en saa vastauksia. Tällä naamalla ja 49 vuoden iällä taas olisin luksusasemassa, ei–niin–vaatimaton Ratelband on perustellut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt