Ruotsissa otettu kiinni kaksi ulkomaalaista sotilas­alueella – varoitus­laukauksia ammuttu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsissa otettu kiinni kaksi ulkomaalaista sotilas­alueella – varoitus­laukauksia ammuttu

On erittäin harvinaista, että varoituslaukauksia joudutaan ampumaan, Ruotsin puolustusvoimista kerrotaan.

Kaksi ulkomaalaista on otettu kiinni Muskön sotilasalueella Ruotsissa.­

2.12.2018 21:03 | Päivitetty 2.12.2018 22:06

Kiinnioton yhteydessä ammuttiin myös varoituslaukauksia, mikä on erittäin harvinaista. Kaksikko liikkui puolustusvoimien suoja-alueella Muskön saarella Tukholman eteläpuolella sunnuntain vastaisena yönä. Heidät otettiin kiinni kello yhden tietämissä paikallista aikaa.

Ilta-Sanomat tavoitti Ruotsin puolustusvoimien edustajan.

– Tällainen tapaus, jossa puolustusvoimat joutuu ampumaan varoituslaukauksia tunkeutujan estämiseksi, on erittäin harvinainen Ruotsissa. Yleensä kansalaiset ja ulkomaalaiset matkailijat osaavat kunnioittaa varoituskyltein merkittyjä puolustusvoimien alueita, Ruotsin puolustusvoimien edustaja Magnus Jirlind kertoo Ilta-Sanomille.

Hän ei kertonut kiinni otettujen kansallisuutta.

– Kiinniotettujen aikomuksista ei ole vielä tietoa. Heitä voidaan syyttää tunkeutumisesta suojatulle alueelle, josta tuomio voi olla sakko- tai vankeusrangaistus, Jirlind sanoo.

Aitaus täytyi ylittää

– Siellä on suuri aitaus ennen kuin itse alueelle pääsee. Vartija on havainnut heidät alueella, mutta en tiedä tarkkaan, missä siellä, Jirlind kertoi sunnuntaina STT:n mukaan.

Muskön saari oli aiemmin Ruotsin merivoimien tärkeä tukikohta, mutta 2000-luvun alkupuolella merivoimat alkoi siirtää toimintojaan Karlskronaan.

– Toimintoja on silti edelleen Muskössä, ja on myös olemassa suunnitelmia, joiden mukaan niitä tultaisiin siirtämään sinne vielä lisää, Jirlind sanoi STT:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?