Kartellipomon ulkonäkö muuttui hätkähdyttävästi – plastiikkakirurgia teki miehestä lähes tunnistamattoman - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kartellipomon ulkonäkö muuttui hätkähdyttävästi – plastiikkakirurgia teki miehestä lähes tunnistamattoman

El Chapon oikeudenkäynnissä kuultu todistaja kertoi muokanneensa ulkonäköään plastiikkakirurgian avulla.

Julkaistu: 2.12.2018 3:32

Huumekartellien pomot ovat usein turvautuneet plastiikkakirurgiaan, kun he haluavat välttää kiinnioton.

Huumekartellin pomon Joaquín "El Chapo" Guzmán Loeran oikeudenkäynnissä kuultiin torstaina ja perjantaina todistajaa, joka oli tehnyt läheistä yhteistyötä El Chapon johtaman Sinaloa-kartellin kanssa. Kolumbialainen Juan Carlos Ramirez Abadia, 55, kuului aikoinaan kolumbialaisen kartellin Norte del Vallen johtoon. Hän todisti El Chapon auttaneen kolumbialaisia saamaan huumeensa Yhdysvaltoihin.

Ramirez Abadia, joka tunnetaan myös lempinimillä Chupeta (suom. tutti) ja tikkari, vastasi oikeudessa kysymyksiin myös hänen muuttuneesta ulkonäöstään. Mies oli lahjonut viranomaisia tuhoamaan valokuvat ja sormenjälkirekisterit hänestä, kun hän painui maan alle. Hän turvautui kuitenkin myös plastiikkakirurgiaan välttääkseen kiinnioton.

– Muutin kasvojani, entinen kartellipomo selitti, New York Postin mukaan.

– Muutin leukaluuni, poskiluideni, silmieni, suuni, korvieni ja nenäni ulkoista olemusta.

Mies kertoi käyneensä ainakin kolmessa leikkauksessa, NBC News kertoo.

Juan Carlos Ramirez Abadia vuonna 2007.

Kolumbian aikoinaan vaikutusvaltaisinta huumekartellia johtanutta Ramirez Abadiaa kutsuttiin usein pahamaineisen huumeparoni Pablo Escobarin manttelinperijäksi. Hän jäi lopulta kiinni vuonna 2007 Brasiliassa, jossa oli viettänyt parin vuoden ajan hiljaiseloa.

The Guardianin vuonna 2007 julkaiseman artikkelin mukaan Ramirez Abadia kävi harvoin ulkona ja hänen elinpiirinsä rajoittui hulppeaan kartanoon: hän tilasi ruokaa kotiinsa, hänellä ei yleensä käynyt vieraita eikä koskaan vastannut puhelimeen. Toisinaan, kun hän lopulta poistui asunnostaan, hän kävi kauneusleikkauksissa tunnetulla klinikalla Sao Paulon tyylikkäässä Jardinsin kaupunginosassa.

Ramirez Abadia ei kuitenkaan ole ainoa huumeparoni, joka on turvautunut plastiikkakirurgiaan virkavaltaa vältellessään.

Sinaloan kartellin varhaisiin johtajiin kuulunut Amado Carrillo Fuentes kuoli leikkauspöydälle vuonna 1997. The Washington Postin julkaisemassa kuolinuutisessa kerrotaan, että mies oli käynyt läpi kahdeksan tunnin leikkauksen muuttaakseen ulkonäköään.

Meksikon oikeusministeriö tiedotti, että huumeparoni oli kirjautunut valenimellä sairaalaan. Hänelle oli tehty rasvaimu ja hänen kasvojaan oli leikattu.

Myös esimerkiksi viime vuonna kiinni otettu kokaiini-imperiumin johtaja Luiz Carlos da Rochan uskotaan plastiikkakirurgian avulla muokanneen ulkonäköään. Da Rocha onnistui pysymään piilossa lähes 30 vuoden ajan, ennen kuin hän jäi kiinni Brasiliassa viime vuoden kesäkuussa, BBC kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?