Tanska haluaa eristää rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat – syrjäiselle saarelle suunnitellaan karkotuskeskusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tanska haluaa eristää rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat – syrjäiselle saarelle suunnitellaan karkotuskeskusta

Politiken-lehden mukaan hallitus myöntää menevänsä ihmisoikeussopimusten rajoille.

Tanskan valtiovarainministeri Kristian Jensen Wienissä 8. syyskuuta 2018.­

1.12.2018 2:07

Tanskassa suunnitellaan merkittävää tiukennusta maahanmuuttopolitiikkaan, kertoo Politiken-lehti verkkosivuillaan.

Kun valtiovarainministeri Kristian Jensen esitteli hallituksen ensi vuoden budjettiesitystä, huomiota herätti rikoksiin syyllistyneitä turvapaikanhakijoita koskeva ehdotus.

Hallitus ja oikeistopopulistinen Tanskan kansanpuolue aikovat perustaa heitä varten karkotuskeskuksen Stegen lahdella sijaitsevalle Lindholmin saarelle. Pienellä ja syrjäisellä saarella heitä pystytään valvomaan paremmin.

– Siitä tulee lähtökeskus, jossa voidaan elää hallituissa olosuhteissa, mutta tiukasti erossa muusta yhteiskunnasta, koska kyse on karkotettavista rikollisista turvapaikanhakijoista, Jensen kommentoi lehden mukaan.

Esiin nousi välittömästi kysymys siitä, pysyykö Tanska toimillaan YK:n ihmisoikeussopimusten rajoissa.

– Noudatamme sopimuksia, mutta menemme niiden rajoille. Koska jos haluamme säilyttää Tanskan sellaisena kuin me sen tunnemme, meidän on varmistettava se, että täällä väliaikaisesti olevat pakolaiset palaavat omiin maihinsa. Se on koko pakolaisena olemisen idea – kun suojelu ei ole enää välttämätöntä, on mentävä kotiin, totesi ministeri.

Jensen on vakuuttunut siitä, että uudet toimenpiteet vähentävät merkittävästi turvapaikanhakijoiden ja perheenyhdistämisten määrää. Kotimaihinsa palaavien ihmisten määrä puolestaan lisääntyy.

Suomessa asiasta uutisoi aiemmin Yle Uutiset verkkosivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?