Ulkomaat

Tim kohtasi silmästä silmään miehen, josta saattaa nyt tulla Yhdys­valtain pahin sarja­murhaaja – ”Se oli puhdasta pahuutta”

rac

Julkaistu:

Yhdysvalloissa uskotaan paljastuneen yksi maan historian pahimmista sarjamurhaajista.
Marraskuun puolivälissä yhdysvaltalaisviranomaiset kertoivat 78-vuotiaan miehen tunnustaneen yli 90 naisen murhan 14 osavaltiossa. Nyt poliisit ovat yhdistäneet Samuel Littlen noin 30 murhaan, mutta he eivät epäile, etteivätkö Littlen muut tunnustukset pitäisi paikkansa, The New York Times uutisoi.

– Aavistamme, että siihen mennessä, kun olemme valmiita, Samuel Littlen vahvistetaan olevan yksi tuottoisampia sarjamurhaajia Yhdysvaltain historiassa, Ector Countyn piirikunnan syyttäjä Bobby Bland totesi.

The Washington Postin mukaan viranomaiset ovat kyenneet vahvistamaan hänen osallisuutensa ainakin yhdeksässä tapauksessa. Toistaiseksi kaikki Littlen väitteet ovat osoittautuneet todeksi.

Little istui elinkautista vankeustuomiota kolmen naisen murhasta Kaliforniassa, kun texasilainen poliisi matkusti kuulemaan miestä. Little kertoi vuonna 1994 surmattuna löytyneen naisen tapauksesta yksityiskohtia, joita ei ollut koskaan kerrottu julkisuuteen, Dallas Morning Post kertoo.

Lopulta Little tunnusti murhanneensa naisen ja myöhemmin mies tunnusti kymmeniä muita murhia. Sen jälkeen hänen luonaan on käynyt poliiseja ja viranomaisia useista eri osavaltioista. Hän on tällä hetkellä vankilassa Texasissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Littleä kuulleiden mukaan mies ei osoita katumusta teoistaan. Hän kertoo murhista pääosin tyynesti, joskus hykerrellen ja joskus selkeästi innostuneena.

– Kun katsoin hänen silmiinsä, sanoisin, että se oli puhdasta pahuutta, Los Angelesin poliisissa työskentelevä Tim Marcia kertoi.

Marcia oli toinen niistä poliiseista, jotka saivat Littlen kiinni vuonna 2012, kun hänen dna oli yhdistetty kahteen Los Angelesissa 1990-luvulla tapahtuneeseen murhaan. Kodittomien asuntolassa asunut Little oli tuolloin pidätetty lähes 100 kertaa eri osavaltioissa, mutta istunut alle 10 vuotta vankilassa.

Myös toinen Littleä kuulustellut poliisi Crystal LeBlanc on kertonut kuulusteluistaan Littlen kanssa. Little kertoi tappaneensa 24-vuotiaan Melissa Thomasin, jonka alaston ruumis oli löytynyt pekaanihikkorin alta pieneltä hautausmaalta tammikuussa 1996.

Little kertoi tavanneensa Thomasin kadulla ja, että kaksikko oli ajanut hautausmaalle käyttämään huumeita. Kun he siirtyivät auton takapenkille harrastaakseen seksiä, Thomas kiinnitti Littlen mukaan huomiota hänen käteen, joka hyväili naisen niskaa.

– Hän sanoi naisen sanoneen: ”Miksi kosket koko ajan niskaani? Oletko sarjamurhaaja?” poliisi muisteli kuulusteluja.

Little sanoi raivostuneensa naisen puheista ja kuristaneensa hänet.

Kuulustelun loppupuolella LeBlanc keskusteli Littlen kanssa synnistä ja miehen uskonnollisista arvoista.

– Hän sanoi, että Jumala teki hänestä tällaisen, joten miksi hänen pitäisi pyytää anteeksiantoa, Le Blanc kertoi Littlen sanoneen.
Piirikunnan syyttäjän Blandin mukaan Littleltä oli jo useiden vuosien ajan yritetty saada tunnustusta hänen teoikseen epäillyistä murhista. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, mikä sai miehen lopulta puhumaan. Bland arvelee tunnustusten taustalla olevan Littlen saama oikeuden päätös, jossa hylättiin hänen valituksensa elinkautisista vankeustuomioista.

– Ihmiset oat vuosien ajan yrittäneet saada hänet tunnustamaan ja (poliisi) James Holland on se, joka vihdoin sai hänet puhumaan, Bland kehui AP:lle poliisia, jonka tekemien kuulustelujen myötä vyyhti alkoi purkautua.

Mikäli Little saisi tuomion kaikista hänen tunnustamistaan murhista, olisi hän Yhdysvaltain pahin sarjamurhaaja. Tällä hetkellä synkän tilaston kärjessä on Gary Ridgeway, joka on tuomittu 49 naisen murhasta. Green River Killer -nimellä tunnetun Ridgewayn uhreja epäillään olevan enemmän, mutta toistaiseksi hän ei ole saanut tuomiota useammasta murhasta.