Trumpin ex-kampanjapäällikkö kiistää tapaamisen Julian Assangen kanssa: ”Kirjoitus on täysin valheellinen” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin ex-kampanja­päällikkö kiistää tapaamisen Julian Assangen kanssa: ”Kirjoitus on täysin valheellinen”

Paul Manafort kiistää brittilehden väitteet siitä, että hän olisi tavannut Wikileaksin perustajan maaliskuussa 2016.

Paul Manafort

28.11.2018 2:22

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort kiistää tavanneensa Wikileaksin perustajaa Julian Assangea, Reuters uutisoi. Manafortin mukaan hän ei ole koskaan tavannut Assangea tai hänen edustajaansa.

Brittilehti The Guardian uutisoi aiemmin tiistaina nimettömien lähteiden pohjalta, että Manafort tapasi Assangen maaliskuussa 2016 Ecuadorin suurlähetystössä Britanniassa. Lehden mukaan tapaaminen kesti 40 minuuttia, mutta keskustelun sisällöstä ei ollut tietoa.

Wikileaks julkaisi kesällä 2016 tuhansia hakkeroituja demokraattien sähköpostiviestejä ja liitteitä.

– Tämä kirjoitus on täysin valheellinen ja tahallisesti kunniaa loukkaava. En ole koskaan tavannut Julian Assangea tai ketään, joka olisi häneen yhteyksissä, Manafort lausui edustajansa välityksellä.

– Harkitsemme kaikkia oikeudellisia toimia The Guardiania vastaan, joka julkaisi tarinan senkin jälkeen, kun edustajani olivat kertoneet sen olevan perätön.

Manafortin lausunto tuli päivä sen jälkeen, kun syyttäjät kertoivat miehen rikkoneen yhteistyösopimusta valehtelemalla toistuvasti FBI:lle. Manafort kiisti valehdelleensa, mutta oli syyttäjien kanssa samaa mieltä siitä, että oikeuden olisi asetettava päivämäärä, jolloin hän saisi tuomionsa.

Manafort myönsi syyskuussa syyllistyneensä salaliittoon Yhdysvaltoja vastaan ja oikeuden estämiseen. Syytteet koskivat hänen toimintaansa Ukrainan hyväksi eivätkä Yhdysvaltain edellisiä presidentinvaaleja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?