Kuvat Zimbabwen turmapaikalta kertovat täystuhosta

Neljää suomalaista ja zimbabwelaista lentäjää kuljettanut lentokone tuhoutui kuvien perusteella täysin maahansyöksyssä.

Kone tuhoutui pahoin.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoi aiemmin STT:lle katsoneensa turmapaikkakuvia, joita mediassa on ollut esillä. Hänen mukaansa kuvissa ei ole mitään erikoista.

– Aika tyypillistä jälkeä, kun pienlentokone on pudonnut. Tuolta se näyttää.

Näkemiensä kuvien pohjalta Nurmi ei osannut sanoa varmasti, minkä mallinen pudonnut kone oli. Koneen mallista on ollut liikkeellä ristiriitaisia tietoja. Ensimmäisten mediatietojen mukaan kone oli Cessna 182 -mallinen, mutta myöhemmin kerrottiin, että kone olisikin Cessna 206, joka on kooltaan suurempi.

Pienkoneonnettomuudessa kuoli neljän suomalaisen lisäksi zimbabwelainen lentäjä. Pienkone syöksyi maahan vuoristoisella seudulla Masvingon maakunnassa eilen.

Poliisin tiedottaja Paul Nyathi kertoi aiemmin STT:lle, että kaikki onnettomuudessa kuolleet ovat miehiä.

Turmasta tiedetään vielä varsin vähän. Esimerkiksi onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä.

Poliisi eristi turmapaikan.

Turmasta tiedetään vielä varsin vähän. Esimerkiksi onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä. Nyathin mukaan sää oli onnettomuushetkellä hyvä.

Myöskään konetyypistä ei ole varmaa tietoa. Ensimmäisten mediatietojen mukaan onnettomuuskone oli Cessna 182 -mallinen, mutta myöhemmin kerrottiin, että kone olisikin ollut Cessna 206, joka on kooltaan suurempi.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoi perjantaina, että C182 on niin pieni, ettei kyytiin mahtuisi viittä ihmistä. Hänen mukaansa kyytiin mahtuisi lentäjän lisäksi korkeintaan kolme matkustajaa.

–En ota kantaa konetyyppiin, mutta jos konetyyppi on tuo, uhrien määrä ei ole 1+4, Nurmi sanoi perjantaina.

Nurmen mukaan Otkes, ulkoministeriö ja keskusrikospoliisi (KRP) selvittävät kaikki lento-onnettomuutta. Nurmen mukaan ensin on saatava varmuus, että kuolleiden joukossa todella on suomalaisia.

Kone murskautui osin pirstaleiksi.

Paikalliset kerääntyivät katsomaan turmapaikkaa.

Koneen siipi.

Paikallismedian mukaan turmakone oli matkalla Buffalo Rangen lentokentältä Victorian putouksille.

Suomen kunniakonsulin vaimo Sally Ward kertoi uutistoimisto AFP:lle eilen, että suomalaiset olivat metsästysturisteja. Esimerkiksi ZwNews-sivusto kertoo puolestaan, että turistit olivat matkalla Victorian putouksille kalastamaan ja katselemaan nähtävyyksiä.

Paikallismediassa on laajalti kerrottu, että turmakonetta lensi paikallinen ammattimetsästäjä, joka oli yksi Buffalo Range Safaris -yrityksen omistajista. Yrityksen Facebook-sivujen mukaan yritys on järjestänyt metsästysmatkoja yli 40 vuoden ajan. Yritys on perustettu vuonna 1973.

Safariyrittäjän ystävä kertoi STT:lle, että yrittäjä johti myös Chiredzi River -luonnonsuojelualueen toimintaa. Suojelutoiminnan tavoitteena on muun muassa estää salametsästystä.

Yrittäjä oli laajalti tunnettu. Facebookissa on esitetty kymmeniä osanottoja onnettomuudessa kuolleen yrittäjän omaisille.

Koneen pirstaleita ja matkatavaroita.

Laskuteline.

Koneen osia oli levinnyt laajalla alueelle.

Kone murskautui vuoristoiseen rinteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?