Lavrov nauratti yleisöä Suomen kustannuksella: ”Jos epäilet vaimoasi, et mene ensin mediaan…” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lavrov nauratti yleisöä Suomen kustannuksella: ”Jos epäilet vaimoasi, et mene ensin mediaan…”

Sergei Lavrov ja Timo Soini ovat tavanneet toisensa useasti. Tämä kuva on toukokuulta 2017 Haikon kartanon pihalta.

Julkaistu: 24.11.2018 13:47

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kritisoi vitsailun varjolla tapaa, jolla hänen ”hyvä ystävänsä” Timo Soini oli esittänyt epäilyn gps-häirinnästä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov esiintyi perjantaina Roomassa järjestetyssä Mediterranean Dialogues -foorumissa, jossa hän myös nauratti yleisöä Suomen ja ulkoministeri Timo Soinin (sin) kustannuksella.

Lavrov otti jälleen kerran kantaa länsimaiden Venäjää kohtaan esittämiin erilaisiin syytöksiin, joista länsi ei ole kuitenkaan hänen mukaansa suostunut esittämään Venäjälle mitään todistusaineistoa.

Lavrov kritisoi samassa yhteydessä myös tapaa, jolla länsimaat puhuvat Venäjälle median kautta sen sijaan, että ne kävisivät keskustelua suoraan Venäjän kanssa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov esiintyi englanniksi Mediterranean Dialogues -foorumissa Roomassa perjantaina. Hänen Suomi-vitsailunsa nauratti yleisöä.

Tässä yhteydessä Lavrov otti esille myös Suomen tuoreen syytöksen, jonka mukaan Venäjä oli häirinnyt gps-satelliittipaikannusjärjestelmää Lapissa Naton Trident Juncture -sotaharjoituksen aikana.

– Muuten, vastikään minun hyvä ystäväni Timo Soini, Suomen ulkoministeri, sanoi, että heillä on kiistattomia faktoja siitä, että Venäjä yritti häiritä gps-signaaleja Trident Jucture -hajoituksen aikana, Lavrov aloitti kertomuksensa.

– Minun ensimmäinen kysymykseni on, miksi tämä kaikki ilmoitetaan ensin medialle? Jos on joitakin huolia, normaalit kohteliaat ihmiset esittävät suoria kysymyksiä, Lavrov sanoi ja ryhtyi sitten antamaan mallia oikeasta tavasta kysyä:

– Katsopa, kaveri, en pidä siitä, mitä kuulin. Tämä on se, mitä minä tiedän. Voitko selittää asian?

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov esiintyi perjantaina Roomassa MED 2018 -foorumissa.

Tehdäkseen kantansa vieläkin selvemmäksi Lavrov päätyi seuraavaksi vertaamaan tätä dialogia miehen ja naisen suhteeseen hetkellä, jolloin mies epäilee vaimoaan uskottomuudesta.

– Tarkoitan, että jos sinulla on ongelmia ja epäilyjä vaimoosi liittyen niin… tarkoitan siis, että kysyt silloin suoraan häneltä, eikö niin? Et mene mediaan ja ilmoita siellä huoliasi, Lavrov sanoi yleisön puhjetessa taputuksiin ja hyväksyviin huutoihin.

Lavrov itse hekotteli niin ikään avoimesti omalle sutkautukselleen, joka jäi myös hänen esiintymisensä loppuhuipennukseksi.

Lavrovin Suomi-vitsailusta löytyy MED-foorumin julkaisema videotallenne. Videolla Lavrov puhuu poikkeuksellisesti englantia eikä käytä tulkkia, kuten hänellä on tapana virallisissa tapaamisissa.

Suomea koskeva osuus alkaa videolla varsinaisesti noin 42 minuutin kohdalla. Sitä edeltävä reilu pariminuuttinen käsittelee kuitenkin jo kaikkineen länsimaiden esittämiä julkisia syytöksiä ja Lavrovin kritiikkiä lännen toimintaa kohtaan. Voit katsoa videon tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?