Silminnäkijät kertovat nähneensä kun suomalaisia kuljettanut lentokone putosi – vuorilta kuului pamaus

Zimbabwelais­medioiden mukaan jopa neljä Suomen kansalaista on kuollut pienkoneonnettomuudessa perjantaina.

Buffalo Rangesta noussut Cessna 182 -pienkone putosi maahan Masvingon maakunnassa aamulla.

Eri medioiden tiedot kuolleiden suomalaisten määrästä vaihtelevat.

ZimLive-sivusto uutisoi neljän suomalaisen ja heitä kuljettaneen lentäjän kuolleen. Sivusto perustaa tietonsa kuolleen lentäjän ystäviltä saatuihin tietoihin. Tämän mukaan suomalaisia oltiin viemässä lentokentältä Victorian putouksille, jotka sijaitsevat Sambian ja Zimbabwen rajalla. Myös Mirror kertoo lentäjän veljeltä saamiinsa tietoihin pohjaten, että koneessa olisi ollut viisi ihmistä.

Herald ja ZwNews-sivusto kertovat kuitenkin vain kolmesta kuolleesta, joista yksi on suomalainen. Medioiden mukaan pudonneesta lentokoneesta olisi löytynyt suomalainen henkilöllisyystodistus.

Asiasta kertoi Suomessa aiemmin MTV.

Silminnäkijöiden mukaan kone iskeytyi vuorille

Zimbabwen yleisradioyhtiön haastattelemat kyläläiset näkivät, kun koneen osia putosi. Kyläläiset kertoivat kuulleensa pamauksen, kun kone iskeytyi vuorille.

Poliisi on ollut turmapaikalla, mutta yleisradioyhtiön mukaan yrityksistä huolimatta poliisi ei ole kommentoinut asiaa. Myös STT on yrittänyt tavoitella Zimbabwen poliisin edustajia tuloksetta.

Osa medioista kertoo suomalaisten olleen ”turisteja”, mutta tarkempia tietoja suomalaisista ei ole toistaiseksi saatu.

Jotkin paikalliset mediat sanovat koneen kuuluvan Executive Air -yhtiölle. Yhtiö kuitenkin ilmoittaa Facebook-sivullaan, ettei kyseessä ollut heidän koneensa.

Ulkoministeriö selvittää asiaa

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivityksen mukaan ministeriö on saanut tiedon turmasta.

Ulkoministeriö ei kuitenkaan vahvista, onko turmassa ollut mukana Suomen kansalaisia, vaan asiaa selvitetään niin ulkoministeriössä kuin edustustossa Sambian Lusakassa.

– Emme ole saaneet viranomaisilta vahvistettua tietoa, onko koneessa ollut suomalaisia. Asiassa voi mennä useita tunteja ja päiviäkin ennen kuin saamme lisätietoa, viestintäpäivystäjä Harri Kilpi sanoo STT:lle.

Kilpi kertoo, että 22 Suomen kansalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Zimbabween.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?