Media: Neljä suomalaisturistia kuollut lentoturmassa Zimbabwessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Media: Neljä suomalaisturistia kuollut lentoturmassa Zimbabwessa

Cessna-pienkone syöksyi perjantaiaamuna paikallista aikaa maahan Masvingon provinssissa Zimbabwessa, kertoo paikallinen uutissivusto.

Lentokoneen jäänteitä tutkittiin Zimbabwessa.­

23.11.2018 17:09 | Päivitetty 23.11.2018 18:08

Zimbabwelainen uutissivusto ZimLive kertoo, että neljä suomalaisturistia on kuollut pienkoneturmassa Tokwanen alueella Masvingon provinssissa. Sivuston mukaan turmassa kuoli myös koneen lentäjä.

Uhriluvusta liikkuu kuitenkin ristiriitaisia tietoja. Esimerkiksi Ylen tavoittama paikallisen poliisin tiedottaja on sanonut, että onnettomuudessa kuoli kolme henkilöä, joista yksi oli ulkomaalainen. Poliisi ei vielä vahvistanut hänen kansalaisuuttaan.

Masvingo Mirror -lehden mukaan seurue oli ollut matkalla Victorian putouksille kalastamaan ja katsomaan nähtävyyksiä. Kone oli lähtenyt matkaan Buffalo Rangen lentokentältä Chiredzista.

Perjantaiaamuna paikallista aikaa pudonnut pienkone oli mallia Cessna 182 ja se oli rekisteröity harareraiselle yritykselle. ZimLiven mukaan kiviseltä tapahtumapaikalta olevat valokuvat kertovat koneen vaurioituneen pahoin pudottuaan.

Paikalliset viranomaiset selvittävät vielä turmaan johtaneita syitä ja paikalle on lähetetty tutkijoita. Tapauksesta uutisoi Suomessa ensin MTV Uutiset.

Zimbabwessa julkaistavan Herald-lehden mukaan pudonneen koneen hylystä on löydetty suomalaiselle kuuluva henkilökortti, luottokortti sekä passi.

Saman lähteen mukaan uhrit ovat saaneet maahansyöksyssä niin pahoja vammoja, että heidän tunnistamisensa on vaikeaa.

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrottiin IS:lle noin kello 18.30, että ministeriöön on saatu tieto Zimbabwen lento-onnettomuudesta, jossa on kuollut viisi henkilöä ja heistä neljän epäillään olevan suomalaisia. Virallista vahvistusta ministeriö ei ole kuitenkaan asiasta vielä saanut.

– Selvitämme täällä ministeriössä sekä Sambiassa Lusakan edustustossa asiaa, viestintäpäivystäjä Harri Kilpi kertoi aiemmin perjantaina tilanteesta ja kertoi, että toistaiseksi on vaikeaa sanoa, milloin tapauksesta saadaan tarkempaa tietoa.

– Paikallisten viranomaisten tutkinta-aikataulun etenemisen mukaan mennään. Se voi kestää useita tunteja tai päiviä.

Lentokoneen jäänteitä.­

Kilpi kertoo, että Zimbabween on tehnyt matkustusilmoituksen 22 Suomen kansalaista. Hän kuitenkin muistuttaa, että maassa voi olla myös enemmän suomalaisia, sillä kaikki eivät tee matkustaessaan ilmoitusta ulkoministeriöön.

ZimLiven mukaan turmassa kuollut lentäjä olisi nimeltään Barry Style, joka järjestää safareita alueella. Masvingo Mirrorin mukaan lentäjän veli olisi antanut haastattelun lehdelle turmapaikalla.

Uutinen päivittyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?