Malesiassa pidätettiin kansanedustaja Mika Niikon vaalipäällikkö – ”He ottivat puhelimet pois ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Malesiassa pidätettiin kansanedustaja Mika Niikon vaalipäällikkö – ”He ottivat puhelimet pois ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään”

Kansanedustaja Mika Niikon (ps) vaalipäällikkö pidätettiin Malesiassa.

Julkaistu: 21.11.2018 17:19, Päivitetty 21.11.2018 19:34

Mika Niikko yrittää Jerusalemista käsin saada ystäväänsä vapaaksi Malesiassa.

Yksi Malesiassa uskonnollisen materiaalin levittämisestä pidätetyistä suomalaisista on kansanedustaja Mika Niikon (ps) vaalipäällikkö Timo Valtonen.

– Hän on ollut minulla kaksissa vaaleissa päällikkönä ja on mahdollisesti myös seuraavissa, jos kaikki hyvin menee, Niikko kertoo IS:lle.

Vaalipäällikön pidättämisestä kertoi ensimmäisenä Yle.

Niikko kertoo, että Valtonen on ollut vaimonsa kanssa lomamatkalla Thaimaassa. Thaimaasta suomalaisseurue päätti mennä käymään Malesiassa.

Jerusalemissa parhaillaan työmatkalla oleva Niikko on saanut hoitaa vaalipäällikkönsä asioita matkansa aikana.

– Juteltiin eilen aamupäivällä puhelimessa. Hän soitti useamman kerran. Hänellä oli kova hätä, kun poliisi oli tullut hotelliin ja käskenyt pakkaamaan tavarat laukkuun.

Mika Niikko sai toimia puhelimessa tulkkausapuna. Valtonen puhuu Niikon mukaan huonosti englantia.

– He (poliisit) veivät ryhmän poliisiautoon ja ottivat puhelimet pois, ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään, Niikko sanoi STT:lle.

Timo Valtonen on myös Joosua Mission toiminnanjohtaja. Joosua Missio on monille suomalaisille tuttu Suomi Jeesukselle -bussista, joka on kiertänyt muun muassa festivaaleja.

– Hänellä on elämäntapana, että kun hän matkustaa, hän kertoo myös Jeesuksesta. Hän kertoo omasta uskonnostaan tulkin välityksellä. Se on hänelle elämäntapa. Sitä hän tekee oli lomalla tai töissä.

Niikko ymmärtää hyvin saarnamiestä.

– Hänen avullaan minäkin olen löytänyt uskon. Hän tuli kadulla vastaan ja kertoi minulle Jeesuksesta. Sain valon ja ja rauhan sitä kautta.

Niikko sanoo, että Timo Valtosella sanoma on oikea. Malesian kaltaisessa muslimimaassa voi kuitenkin joutua ikävyyksiin, jos loma-aikana jakaa kristillistä materiaalia kadulla.

Niikon tietojen mukaan Valtonen ja suomalaiset ovat pidätettyinä seitsemän vuorokautta.

– Teemme oman osuutemme, että hänet saadaan kotiin ilman pitkiä vankeustuomiota. Korkeimman kädessähän tämä on.

Niikko on ollut yhteydessä suurlähetystöön ja ulkoministeriöön.

Korjaus 21.11.2018 klo 19.32: Toisin kuin jutussa ensin luki, Mika Niikko on Jerusalemissa työmatkalla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?