Neljä suomalaista pidätetty Malesiassa, vuosien vankeus uhkaa – poliisi takavarikoi 336 muistikirjallista Raamatun tekstejä ja 47 kynää - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Neljä suomalaista pidätetty Malesiassa, vuosien vankeus uhkaa – poliisi takavarikoi 336 muistikirjallista Raamatun tekstejä ja 47 kynää

Pidätyksen syynä on epäily uskonnollisen materiaalin jakamisesta julkisilla paikoilla.

Julkaistu: 21.11.2018 9:54

Suomalaiset pidätettiin keskiviikkona poliisin saaman ilmoituksen perusteella.

Neljä Suomen kansalaista on pidätetty Malesiassa epäiltynä uskonnollisen materiaalin jakamisesta julkisilla paikoilla, useat malesialaislehdet uutisoivat.

The Starin mukaan pidätetyt ovat iältään 27–60-vuotiaita. Heidät pidätettiin lehden mukaan keskiviikkona hotellissaan Langkawilla.

Langkawin poliisin Facebook-julkaiseman tiedotteen mukaan pidätetyistä kaksi on naisia ja kaksi miehiä.

Takavarikoituja muistikirjoja, matkalaukkuja ja kyniä.

Alueen poliisipäällikkö Mohd Iqbal Ibrahim kertoi saaneensa ilmoituksen, jonka mukaan epäillyt olivat jakaneet uskonnollista aineistoa työntekijöille ja kauppiaille Jalan Pantai Chenangilla viime sunnuntaina.

Poliisin mukaan epäillyiltä takavarikoitiin 336 muistikirjaa, jotka sisälsivät Raamatusta tekstejä, 47 kynää ja kaksi matkalaukkua.

– Tähän päivään mennessä poliisi on saanut kolme ilmoitusta tapauksesta. Ymmärtääksemme epäillyt saapuivat Langkawille sunnuntaina ja heidän oli määrä lähteä huomenna (torstaina), poliisipäällikkö sanoi New Strait Timesin mukaan.

Suomalaisilla ei ole aiempaa rikoshistoriaa Malesiassa.

Poliisin mukaan epäillyiltä takavarikoitiin 336 muistikirjaa, jotka sisälsivät Raamatusta tekstejä, 47 kynää ja kaksi matkalaukkua.

Suomalaisia epäillään epäharmonian, hajaannuksen tai vihamielisten tunteiden aiheuttamisesta. Lisäksi heitä epäillään vierailulupansa ehtojen rikkomisesta.

Matkailijoita uhkaa jopa 2–5 viiden vuoden vankeus, jos heidät todetaan oikeudessa syyllisiksi.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan, että malesialaismediassa kerrottu tapaus on tiedossa ja asiaa selvitetään paikallisten viranomaisten kanssa.

Malesiassa on periaatteessa uskonnonvapaus, mutta islam on valtionuskonto eivätkä etniset malaijit voi kääntyä muihin uskontoihin. Maassa harjoitetaan kuitenkin myös esimerkiksi buddhalaisuutta, kristinuskoa ja hindulaisuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?