Ivanka Trump jäi kiinni samasta sähköpostivirheestä kuin Hillary Clinton – Donald Trump puolustautui: ”Puhutaan ihan eri asioista”

rac

Julkaistu:

Presidentin mielestä kyse on eri asiasta kuin Hillary Clintonin kohdalla.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on puolustanut tytärtään ja neuvonantajaansa Ivanka Trumpia tämän sähköpostin käyttöön liittyen. Trump myönsi tyttärensä käyttäneen henkilökohtaista sähköpostia Valkoisen talon asioiden hoitamiseen, mutta ei nähnyt yhtäläisyyksiä Hillary Clintonin toimintaan ulkoministerinä.

Washington Post kertoi maanantaina, että Ivanka Trump käytti viime vuonna henkilökohtaista sähköpostitiliään satojen työsähköpostien lähettämiseen. Ivanka Trump on kertonut, ettei ollut tuolloin vielä täysin selvillä sähköpostisäännöistä. Valkoisen talon asioita käsittelevät sähköpostit on välitetty hänen viralliseen työsähköpostiinsa.
Presidentti Trumpin mielestä hänen tyttärensä ei ole tehnyt mitään väärää.

– Alkuvaiheessa, hetken verran, Ivanka lähetti vähän sähköposteja. Ne eivät olleet salaisia kuten Hillary Clintonin. Niitä ei poistettu, kuten Hillary Clinton teki, Trump sanoi toimittajille tiistaina.

– Hän ei tehnyt mitään piilottaakseen sähköpostejaan. Ne kaikki ovat presidentillisissä arkistoissa. Ei ollut mitään palvelimia kellarissa kuten Hillary Clintonilla. Puhutaan ihan eri asioista, nämä ovat valeuutisia.

Clinton käytti henkilökohtaista sähköpostipalvelinta työasioiden hoitamiseen toimiessaan ulkoministerinä. Trump on toistuvasti mollannut Clintonia siitä ja käytti sitä lyömäaseena vuoden 2016 presidentinvaaleissa. Hän myös vaati Clintonille syytteitä asiasta.

Clinton poisti palvelimeltaan 33 000 henkilökohtaista sähköpostiviestiä.