Raskaana olleen vaimonsa ja pienet tyttärensä murhannut mies joutui loppuelämäkseen vankilaan – ”Tämä on sydämetön hirviö” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raskaana olleen vaimonsa ja pienet tyttärensä murhannut mies joutui loppuelämäkseen vankilaan – ”Tämä on sydämetön hirviö”

Tuomarin mukaan kyseessä saattaa olla ”epäinhimillisin ja pahin rikos”, jonka hän on 17 vuoden urallaan kohdannut.

19.11.2018 22:11

Yhdysvaltain Coloradossa oikeus on maanantaina tuominnut perheensä murhanneen Christopher Wattsin, 33, elinkautiseen vankeuteen. Asiasta uutisoi muun muassa Reuters.

Watts tuomittiin syylliseksi jo vajaat pari viikkoa sitten sen jälkeen, kun hän oli myöntänyt teot. Tunnustuksen kerrottiin tuolloin olleen osa syyttäjän kanssa tehtyä sopimusta, jolla mies vältti kuolemantuomion.

  • Uhrien ja tuomitun omaisten puheenvuoroja on nähtävissä yllä olevalla, oikeudessa kuvatulla videolla.

Wattsilla ei ole mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen vapauteen myöhemmin.

Oikeus totesi Wattsin kuristaneen 15 viikolla raskaana olleen vaimonsa Shanann Wattsin, 34, sekä tukehduttaneen parin tyttäret Bellan, 4, ja Celesten, 3. Ruumiit mies kätki entisen työpaikkansa, paikallisen öljy-yhtiön omistamalle tontille.

Tapauksessa huomiota herätti heti tuoreeltaan se, että ennen ruumiiden löytymistä Watts ehti vuodattaa tuskaansa ja toivoa perheensä kotiinpaluuta useissa tv-haastatteluissa. Hänet pidätettiin murhista epäiltynä seuraavana päivänä.

Mies väitti poliisille ruumiiden löydyttyä ensin, että hänen vaimonsa olisi surmannut lapset, minkä jälkeen hän olisi surmannut vaimonsa tästä raivostuttuaan.

Christopher Watts kuvattuna oikeudessa elokuussa.­

– Tämä saattaa olla epäinhimillisin ja pahin rikos, jota minä olen käsitellyt, tuomari Marcelo Kopcow kertoi 17 vuoden työuransa kerryttämällä kokemuksella.

Paikalla oikeudessa olivat myös Shanann Wattsin perheenjäsenet, jotka olivat antaneet suostumuksensa Wattsin ja syyttäjän tekemälle sopimukselle.

– Tämä on sydämetön hirviö. Luotin siihen, että sinä huolehdit hänestä, etkä tapa heitä. Sitten heität heidät ulos kuin roskat. Sinä hirviö, vain muutaman metrin päässä syytetystä seisonut Shanann Wattsin isä Frank Rzucek sanoi tunteikkaassa puheenvuorossaan.

Watts vältti kuolemantuomion tekemällä sopimuksen syyttäjän kanssa. Hän viettää vankilassa loppuelämänsä.­

Myös Christopher Wattsin vanhemmat pitivät omat puheenvuoronsa oikeudessa.

– Vihaan sitä, mitä tapahtui. Mutta perheenä pysymme sinulle uskollisena. Rakastamme sinua ja annamme sinulle anteeksi, poika, miehen itkien puhunut äiti Cindy Watts sanoi.

Watts itse istui lähes koko kolme varttia kestäneen käsittelyn ajan pää alas painettuna. Hänen olemuksensa kerrottiin olleen tyyni lukuun ottamatta lyhyttä hetkeä, jolloin hän vaikutti pyyhkivän poskeltaan kyyneltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?