Trump antoi itselleen presidenttinä täyden arvosanan – vihjaili uusilla potkuilla

Julkaistu:

Donald Trump kehuu saavutuksiaan tuoreessa haastattelussa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvioi omaa suoriutumista lähes kaksi vuotta kestäneen presidenttikautensa aikana Fox Newsin haastattelussa lauantaina. Presidentti antoi itselleen parhaimman mahdollisen arvosanan, eli A+:n.

Toimittaja Chris Wallace pyysi Trumpia arvioimaan omaa presidenttiyttään ja vertaamaan itseään muihin USA:n presidentteihin.

– Antaisin itselleni – vihaan tätä, mutta teen sen silti – antaisin itselleni A+:n, onko se tarpeeksi? Voisinko suoriutua vielä paremmin? presidentti vastasi.

Trump perusteli itselleen antamaa arvosanaa sillä, että hänen presidenttikaudellaan Yhdysvaltojen talous on elpynyt ja suhteet Pohjois-Koreaan ovat parantuneet.

Trump on arvioinut omaa presidenttiyttään ennenkin erinomaiseksi.

Vuonna 2017 Trumpin ollessa 100 päivää presidenttinä, hän arvioi omaa suoriutumista korkeimmalla mahdollisella arvosanalla. Puerto Ricon hurrikaanin jälkitoimista Trump antoi itselleen 10/10 .

Kenkää Kellylle?

Haastattelussa Trump myös vihjasi hallituksen jäsenten vaihtumisesta.

Trumpin on jo pidempään arveltu harkinneen potkuja Valkoisen talon kansliapäällikölle John Kellylle ja korvaavan hänet varapresidentin avustajalla Nick Ayersilla.

Lue lisää: Trump raivonnut vaaleista lähtien – ystävät huolissaan terveydestä

Trump sanoi haastattelussa pitävänsä joistakin Kellyn tekemisistä, mutta joistakin ei. Hän sanoi, että Kelly ”siirtyy jossain vaiheessa”, vaikka hän on aiemmin sanonut, että Kelly voisi pysyä hallinnossa vuoteen 2020 asti.

Washington Post uutisoi lähteisiinsä vedoten, että Trump on aikeissa erottaa lähiviikkojen aikana kansallisesta turvallisuudesta vastaavan ministerin Kirstjen Nielsenin. Haastattelussa Trump totesi vakuutti, että Nielsen voisi kenties jatkaa virassaan.

– Pidän hänestä kovasti, arvostan häntä. Haluaisin, että hän olisi paljon ankarampi, katsotaan, mitä tapahtuu, Trump sanoi haastattelussa.

Lue lisää: Tutkija Aaltola: Ero Trumpin puheiden ja tekojen välillä saattaa kasvaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt