Lähes 300 000 protestoi poltto­aineen hinnasta Ranskassa – yli 400 ihmistä sai vammoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lähes 300 000 protestoi poltto­aineen hinnasta Ranskassa – yli 400 ihmistä sai vammoja

Julkaistu: 18.11.2018 12:51

14 ihmisen vammat ovat vakavia.

Ranskan eilisissä polttoaineprotesteissa loukkaantui yli 400 ihmistä, kertoo sisäministeri Christophe Castaner. 14 ihmisen vammat ovat vakavia. Loukkaantuneiden joukossa on kolmisenkymmentä poliisia, sotilaspoliisia tai palomiestä.

Mielenosoituksia järjestettiin yli 2 000 paikassa. Niihin osallistui Castanerin mukaan noin 288 000 ihmistä. Muutama tuhat pysyi kaduilla yön yli.

Mielenosoittajat ovat ilmoittaneet jatkavansa protestointia tänään. Protesteilla on vastustettu korkeaa bensan ja etenkin dieselin hintaa. Asiantuntijoiden mukaan mielenosoitukset kuvastavat laajalle levinnyttä turhautuneisuutta presidentti Emmanuel Macronia kohtaan.

Vain joka neljäs tyytyväinen

Macron jatkaa painiskelua laskevien kannatuslukujen kanssa. Sunnuntaina julkaistussa Ifop-kannatusmittauksessa vain 25 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa presidenttiin tyytyväisiä. Erittäin tyytyväisten osuus oli neljä prosenttia. Vastaajista 39 prosenttia oli erittäin tyytymättömiä presidenttiin.

Tutkimus tehtiin marraskuun alussa, ja siihen haastateltiin lähes 2 000:ta ihmistä.

Macronin kannatus on silti korkeampi kuin edeltäjällään Francois Hollandella, jota kannatti vastaavana ajankohtana presidenttikaudella 20 prosenttia.

Tuoreimmat osastosta