Trump kehui Suomen metsänhoitoa vieraillessaan Kalifornian maastopalojen tuhoalueella: ”He käyttävät paljon aikaa haravointiin”

Newsweekin mukaan Donald Trump nosti Suomen esiin lauantaina Kaliforniassa. Presidenttiä on aiemmin kritisoitu siitä, että hän on syyttänyt maastopaloista huonoa metsänhoitoa.

18.11.2018 0:14

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehui Suomen metsänhoitoa vieraillessaan lauantaina maastopalon tuhoamalla alueella Kaliforniassa. Asiasta uutisoi Newsweek-lehti verkkosivuillaan.

Trumpin mukaan Suomella ei ole samanlaista ongelmaa maastopalojen suhteen, koska ”he käyttävät paljon aikaa (lehtien) haravointiin”. Hän väittää keskustelleensa asiasta Suomen presidentin kanssa.

– Metsän pohjakerroksesta on huolehdittava. Tiedätte metsän pohjakerrokset, ne ovat hyvin tärkeitä. Katsokaa muita maita, joissa he tekevät asian kokonaan eri tavalla, Trump sanoi seistessään Kalifornian kuvernöörin Jerry Brownin vieressä.

Trumpin seurue kävi katsomassa, minkälaisia tuhoja palot ovat aiheuttaneet.

– Olin Suomen presidentin kanssa, ja hän sanoi ”Me olemme hyvin erilaisia – olemme metsäkansa”. He kutsuvat sitä metsäkansaksi ja käyttävät paljon aikaa haravointiin, siivoamiseen ja asioiden tekemiseen.

– Eikä heillä ole minkäänlaisia ongelmia.

STT:n mukaan Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystöstä ei otettu tuoreeltaan kantaa siihen, ovatko Trump ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskustelleet Suomen metsänhoidosta.

Pohjois-Kaliforniassa on riehunut tässä kuussa kaikkien aikojen tuhoisin maastopalo, joka on nimetty Camp Fireksi.

Lauantaina kerrottiin, että osavaltion maastopaloissa kadonneiden ihmisten määrä on jo lähes 1 300. Vahvistettuja kuolonuhreja on 76.

Trumpia on kritisoitu Yhdysvalloissa siitä, että hän on syyttänyt paloista ”huonoa metsänhoitoa”.

Trump on aiemmin syyttänyt paloista huonoa metsänhoitoa.

Trump kävi muun muassa seurueineen katsomassa, minkälaista tuhoa liekit saivat aikaan Paradisen 27 000 asukkaan kaupungissa.

– Kukaan ei olisi uskonut, että näin voisi koskaan käydä, presidentti kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Tätä on erittäin surullista katsoa. Mitä ihmishenkiin tulee, kukaan ei oikein vielä tiedä tilannetta. Juuri nyt haluamme huolehtia ihmisistä, joita tämä on vahingoittanut niin pahasti.

Trump ei usko, että yhtä pahaa maastopaloa koetaan enää uudestaan.

– Toivottavasti tämä on näistä viimeinen, koska tämä oli todella, todella paha.

Presidentiltä kysyttiin myös sitä, onko hän muuttanut näkemystään ilmastonmuutoksesta.

– Ei, minulla on vahva mielipide. Haluan loistavan ilmaston, ja meillä tulee olemaan sellainen. Meillä tulee olemaan metsiä, jotka on erittäin turvallisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?