Tulvat halvaannuttivat Kuwaitin – kamelit kahlasivat aavikolla nilkkoja myöten vedessä

rac

Julkaistu:

Kuwait Cityn lentokentällä satoi kahden päivän aikana 95 milliä vettä. Vuotuinen sademäärä on samalla alueella keskimäärin noin 118 milliä.
Kuivasta aavikkoilmastostaan tunnetussa Kuwaitissa on satanut viime päivinä valtavasti vettä. Lähi-idässä liikkuvan myrskyn mukanaan tuomat rankkasateet ovat aiheuttaneet pahoja tulvia, joiden johdosta jopa aavikolla on jouduttu kahlaamaan nilkkoja myöten vedessä.
  • Kuvaa Kuwaitin lentoasemalta on nähtävissä yllä olevalla videolla.
Accu Weatherin mukaan pääkaupunki Kuwait Cityn lentokentällä vettä satoi keskiviikon ja torstain aikana yli 95 millimetriä. Marraskuun keskimääräinen sademäärä on siellä tilastojen mukaan vajaat 19 millimetriä, ja normaalisti samalla alueella sataa vettä koko vuoden aikana keskimäärin noin 118 milliä.


Sateiden nostattamat tulvavedet katkoivat tieyhteyksiä ja vaurioittivat rakennuksia. Kouluja ja julkisia virastoja jouduttiin sulkemaan, ja ihmisiä kehotettiin pysymään kotonaan. Al-Jazeeran mukaan lentoliikenne piti keskeyttää kansainvälisellä lentoasemalla.
Kaikki keskiviikon lähtevät lennot peruutettiin ja saapuvat ohjattiin toisille lentokentille. Kuwaitin lisäksi tulvista on kärsitty myös Saudi-Arabiassa sekä Iranin ja Irakin eteläosissa.


Gulf Newsin mukaan sateet helpottivat perjantaina, jolloin tulvan jälkiä päästiin raivaamaan ja siivoamaan. Myös edelleen teillä lainehtinutta vettä pumpattiin pois kiihtyvällä tahdilla.

Viranomaiset kertoivat sijoittaneensa 148 ihmistä väliaikaisiin asuntoihin sekä saaneensa yli 6 000 avunpyyntöä kansalaisilta. Kuolemantapauksista ei ainakaan toistaiseksi ole tietoa.
Vaikka pahin on ohi, pyysi pääministeri, sheikki Jaber Mubarak al-Hamad al-Sabah ihmisiä tekemään yhteistyötä vaikeissa olosuhteissa, koska ”kriisi ei ole vielä ohi”. Accu Weatherin meteorologin mukaan luvassa voi olla vielä kuuromaisia sateita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia.

Kyseessä oli jo kolmas kerta tässä kuussa, kun tulvat ovat aiheuttaneet ongelmia Kuwait Cityssä. Viikko sitten yksi mies sai surmansa yrittäessään pelastaa perhettään veden alle jääneestä talosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt