Ronald Reaganin murhaa yrittäneen miehen vapautumisehtoja lievennettiin – ”Ei ole vaaraksi itselle tai muille” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ronald Reaganin murhaa yrittäneen miehen vapautumisehtoja lievennettiin – ”Ei ole vaaraksi itselle tai muille”

John Hinckley Jr. arkistokuvassa.

Julkaistu: 17.11.2018 0:47

John Hinckley on lääkärien mukaan henkisesti tasapainossa.

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari on lieventänyt John Hinckleyn vapautumisehtoja, kertoo uutistoimisto Reuters.

Vuonna 1981 silloista presidenttiä Ronald Reagania ampunut Hinckley, 63, on asunut äitinsä kanssa Williamsburgissa sen jälkeen, kun hänet vapautettiin Washingtonissa sijaitsevasta psykiatrisesta sairaalasta syyskuussa 2016.

Tuomari Paul Friedmanin mukaan Hinckley ”ei ole vaaraksi itselleen tai muille”. Lääkärien raportin mukaan mies on pysynyt henkisesti tasapainossa.

Tähän mennessä Hinckley on täyttänyt kaikki vapautumisehdot. Mikäli lääkärit suostuvat uusiin ehtoihin, hän saa asua omillaan, huonekaverien kanssa, tai perheen kanssa 121 kilometrin säteellä Williamsburgista.

Hinckley saa lisäksi ajaa aiempaa kauemmas yksin, ja hänen on tavattava lääkärinsä Washingtonissa kahden kuukauden välein. Tähän mennessä tapaaminen on järjestetty kuukausittain.

Reagan sai murhayrityksessä luodin vasempaan keuhkoonsa. Ampumisessa haavoittuivat myös Valkoisen talon tiedottaja James Brady, Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti Timothy McCarthy ja poliisi Thomas Delahanty.

Hinckley ei saa vieläkään olla yhteydessä uhreihin tai näiden perheisiin. Häneltä on edelleen kielletty myös kontakti Hollywood-tähti Jodie Fosteriin, johon hänellä oli pakkomielle ennen Reaganin murhayritystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?