Theresa May puolusti brexit-luonnosta järkähtämättömästi – ”Kukaan ei ole kertonut toista vaihtoehtoa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Theresa May puolusti brexit-luonnosta järkähtämättömästi – ”Kukaan ei ole kertonut toista vaihtoehtoa”

Pääministerin mukaan Britannia jättää EU:n maaliskuussa suunnitellusti.

15.11.2018 20:36

Britannian pääministeri Theresa May ei aio erota huolimatta kritiikistä, joka kohdistuu hänen hallituksensa hyväksymään brexit-sopimukseen.

May puolusti brexit-sopimusluonnosta kansalle lehdistötilaisuudessa torstaina illalla. Hän sanoo ajaneensa maansa etua.

– Aionko saattaa tämän loppuun? Kyllä, May sanoo.

  • Katso jutun alusta Mayn tiedotustilaisuus videolta

Mayn mukaan brexit-sopimus antaa Britannian kansalle sen, minkä puolesta se äänesti.

Pääministeri kiitti torstaina eronneita ministereitä heidän työstään.

– Heidän täytyy tehdä, mitä uskovat oikeaksi niin kuin minäkin teen. Olen pahoillani, että he päättivät jättää hallituksen ja kiitän heitä heidän työstään. Mutta uskon joka solullani, että valitsemamme suunta on oikea maallemme ja kansallemme.

Pääministeri kommentoi tietoja omaan asemaansa kohdistuvasta epäluottamuksesta siten, että ymmärtää joidenkin olevan tyytymättömiä.

– Johtajuus on oikeiden päätösten tekemistä eikä helppojen päätösten tekemistä.

Hän myös huomautti, etteivät luonnosta arvostelleet ole tuoneet esille toista vaihtoehtoa.

– Kukaan ei ole kertonut toista vaihtoehtoa, joka noudattaa kansanäänestyksen tahtoa eikä aseta kovaa rajaa Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajalle.

May korosti, ettei Britanniassa järjestetä uutta kansanjärjestystä brexitistä, vaan Britannia jättää EU:n maaliskuussa suunnitellusti.

– Ihmiset äänestivät lähtemisen puolesta. Uskon, että meidän tehtävänä on toteuttaa kansan tahto.

Mayn mukaan Bryssel ei näe kaoottista brittihallitusta, vaan hallituksen, joka on hyväksynyt brexit-luonnoksen. Pääministeri uskoo, että mikä on hyväksi Britannialle, on hyväksi myös EU:lle.

Mayn konservatiivipuolueen poliitikoista osa on jättänyt epäluottamuslauseen konservatiivien rivikansanedustajista koostuvan 1922-komitean puheenjohtajalle. Bloombergin toimittaja Kitty Donaldsonin mukaan nimiä ei ole kuitenkaan kasassa vaadittavaa määrää, jotta luottamuksesta voitaisiin äänestää parlamenttiryhmässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?