Käsittämätön 1,5 miljardin lottovoitto pelattiin pikkukaupungissa – mysteerivoittajasta kuhisevat kaikki - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Käsittämätön 1,5 miljardin lotto­voitto pelattiin pikku­kaupungissa – mysteeri­voittajasta kuhisevat kaikki

Yhdysvalloissa hämmästellään, missä piilottelee 1,5 miljardin dollarin jättipotin voittaja.

Mega Millions -jättipotin voittokuponki myytiin pikkukaupasta.

14.11.2018 21:54

Yhdysvalloissa arvottiin kolme viikkoa sitten 1,5 miljardin dollarin (noin 1,3 miljardia euroa) jättipotti Mega Millions -arvonnassa. Potille löytyi vain yksi voittaja. Kuponki oli myyty Simpsonvillen pikkukaupungissa Etelä-Carolinassa.

Tiistaina lottovalvojat ilmoittivat, ettei voittaja ole vielä ilmoittautunut nostamaan rahojaan.

Voittajalla on sääntöjen mukaan 180 päivää aikaa ilmoittautua. Aika menee umpeen 21. huhtikuuta ensi vuonna.

Oikeat kuusi numeroa sisältänyt lottokuponki myytiin paikallisessa KC Mart -kaupassa. Voiton mahdollisuus oli 1:n suhde 302,5 miljoonaan.

Kauppias Jee Patel kertoo Fox Newsille, että paikalla käy yhä päivittäin ”lottoturisteja” ottamassa kuvia kupongin myyneestä kaupasta. Hänellä itsellään ei ole aavistusta voittajan henkilöllisyydestä.

– Kaikki kuitenkin puhuvat siitä. Tämä on mysteeri.

Etelä-Carolina on yksi harvoista Yhdysvaltojen osavaltioista, joissa lottovoittaja voi halutessaan pysytellä nimettömänä. Simpsonvillessä asukkaita on noin 22 000 ja kotitalouksien mediaanitulot ovat 59 201 dollaria vuodessa.

Voittajalla on mahdollisuus valita joko 877,8 miljoonan dollarin kertamaksu tai koko 1,537 miljardin dollarin voitto maksettuna erissä 29 vuoden aikana.

Keväällä Suomessakin odoteltiin pitkään lottovoittajan ilmoittautumista. Helmikuussa arvotun Eurojackpot-kierroksen päävoitto, huimat 90 miljoonaa euroa napsahti Suomen Loimaalle. Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin rahapelivoitto.

Voiton lunastajaa saatiin kuitenkin odotella peräti kolme kuukautta. Lopulta voittajiksi ilmoittautui toukokuun alussa neljän hengen porukka, joista kukin kuittasi tililleen 22,5 miljoonaa euroa.

– Heidän piti saada riittävästi aikaa sulatella voittoa ja jäsentää ajatuksia. Jos tuollaisen summan voittaa, onhan se luonnollista, avasi Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa syytä pitkään odotukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?