CNN haastoi Trumpin oikeuteen – presidentin suosikkikanava Fox News ilmoitti tukevansa kilpailijaansa

Presidentti Donald Trumpin suosiossa olevan uutiskanavan pääjohtajan mukaan salaisen palvelun myöntämiä lehdistöpasseja ei tulisi koskaan käyttää aseena.

Kuvassa Fox Newsin rakennus New Yorkin Manhattanilla.

14.11.2018 19:02

Yhdysvalloissa uutiskanava Fox News ilmoitti keskiviikkona tukevansa kilpailijaansa CNN:ää, joka on haastanut oikeuteen presidentti Donald Trumpin sekä joukon tämän keskeisiä avustajia.

CNN kertoi tiistaina haastavansa Trumpin oikeuteen johtuen Valkoisen talon päätöksestä peruuttaa kirjeenvaihtaja Jim Acostan lehdistöpassi. Valkoinen talo päätti asiasta sen jälkeen, kun Acosta oli ajautunut sanasotaan Trumpin kanssa lehdistötilaisuudessa.

Fox Newsin pääjohtaja Jay Wallace kertoi keskiviikkona julkaisemassaan lausunnossa, että kanava aikoo jättää oikeuteen CNN:n haastetta tukevan, niin sanotun amicus brief -muistion.

– Fox News tukee CNN:ää sen yrityksessä palauttaa Valkoisen talon kirjeenvaihtajan lehdistöpassi. Salaisen palvelun toimittajille myöntämiä lehdistöpasseja ei koskaan tulisi käyttää aseena, Wallace ilmoitti lausunnossaan.

Hän painotti, että vaikka Fox ei suvaitse presidentin ja median välillä viime aikoina lisääntyneitä ”vihamielisiä äänensävyjä”, se tukee lehdistönvapautta ja avoimuutta.

CNN on ollut toistuvasti presidentin hampaissa tämän lausunnoissa. Fox News taas tunnetaan presidentin hallinnon tukijana, ja myös Trump itse on usein kehunut kanavan toimintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?