Kalifornian palot surmanneet jo 48, Miley Cyrusin näyttelijärakas julkaisi pysäyttävän kuvan parin kodista – ”Tämä on jäljellä”

Kalifornian kaikkien aikojen tuhoisimman maastopalon uhriluku nousee.

14.11.2018 5:30

Pelastajat löysivät tiistaina kuusi uutta ruumista Kalifornian osavaltiota koetelleiden maastopalojen jäljiltä, joka nostaa katastrofin uhrien määrän 48:aan. Osavaltion pohjoisosassa riehuva Camp Fire -nimen saanut palo tuhosi Paradisen pikkukaupungin käytännössä kokonaan.

Yli kahdensadan ihmisen kerrotaan olevan edelleen kateissa. Yli 7000 asuintaloa ja muuta rakennusta on tuhoutunut liekkien levitessä kuivassa maastossa. Yli 50 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa palojen vuoksi.

Tiistaina tuulen tyyntyminen ja ilmankosteuden lisääntyminen ovat auttaneet sammutustöitä päiväkausia tehneitä palomiehiä, kertoo uutistoimisto Reuters. Paloa ei kuitenkaan ole saatu vielä sammumaan.

Palomies tutki tuhoutunutta taloa Malibussa Kaliforniassa tiistaina.

Samaan aikaan osavaltion eteläosassa Los Angelesin suurkaupungin tuntumassa riehuva Woolsey Fire on tuhonnut yli 400 rakennusta ja ajanut noin 200 000 ihmistä kodeistaan. Rannikolla sijaitsevan Malibun alueella levinnyt palo on tuhonnut useiden julkisuuden henkilöiden ja Hollywood-tähtien taloja. Kotinsa ovat menettäneet esimerkiksi laulaja-näyttelijä Miley Cyrus, näyttelijä Gerard Butler ja rocktähti Neil Young.

Cyrusin kihlattu, australialaisnäyttelijä Liam Hemsworth julkaisi tiistaina Twitter-tilillään pysäyttävän kuvan parin kodista, joka on kuvan perusteella pahoin tuhoutunut. Kuvan etualalla näkyvät betonista ja kivestä valetut, rakkautta tarkoittavat LOVE-kirjaimet, jotka ovat ilmeisesti koristaneet talon pihaa ennen paloa.

– Viime päivät ovat olleet sydäntä särkeviä. Tämä on se, mitä on jäljellä talostani. Monet ihmiset Malibussa ja ympäröivillä alueilla Kaliforniassa ovat myös menettäneet kotinsa, ja muistan kaikkia joita nämä palot ovat koskettaneet, Hemsworth kirjoittaa.

Näyttelijän päivityksestä kertoneen kaapelikanava CNN:n mukaan Cyrus ja Hemsworth ovat lahjoittaneet puoli miljoonaa dollaria Malibun alueen tuhojen korjaamiseen.

Edellisenä päivänä myös Cyrus kirjoitti Twitterissä olevansa täysin musertunut maastopalojen tuhoista ja kotinsa menettämisestä.

– Kotiani ei ole enää, mutta muistot, joita jaoimme perheeni ja ystävieni kanssa elävät vahvoina, tähti totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?